Externe

Măicuțele unui Institut Catolic sunt obligate să plătească 25.000 de euro unei lesbiene

Mai multe măicuțe din conducerea unui Institut Catolic din Trento (Italia) au fost obligate în urma unui proces să achite suma de 25.000 de euro drept despăgubiri pentru o profesoară lesbiană. Aceasta a invocat faptul că din cauza orientării sexuale, contracul ei de muncă nu a fost reînnoit.

loading...

Profesoara lucra pentru Institutul Catolic, iar în urma zvonurilor conform cărora este lesbiană, măicuțele au ținut să clarifice situația împreună cu aceasta. La întrevederea părților, aceasta a refuzat să spună clar dacă își trăiește viața alături de o femeie.  Ea nu a fost dată afară, doar că după o perioadă când contractul de muncă s-a terminat el nu a mai fost reînnoit, iar profesoara a acuzat că totul s-a întâmplat pentru că a fost discriminată sexual.

Institutul Catolic a negat acuzația de discriminare de la început, susținând că nu au existat motive pentru a reînnoi contractul de muncă. În ciuda acestui fapt, judecătorul a decis în favoarea profesoarei, citând legea discriminării la locul de muncă (în vigoare în Italia, din 2003), care solicită „absența oricărei discriminări directe sau indirecte pe motivul religios, convingerilor personale, handicapurilor, vârstei sau orientărilor sexuale.”

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top