News

Maior, atitudine SFIDĂTOARE cu privire la noaptea alegerilor. Ăștia ne-au luat de proști

Peroanele cele mai importante audiate de Comisia de anchetă se pare că nu au nici cea mai mică jenă să-și bată joc de noi, cei care așteptăm aflarea adevărului. În cazul în care acestea răspund întrebărilor puse (și aici e mare mirare că ”se obosesc” să o facă) ceea ce spun este de noaptea minții.

Fostul şef al SRI, George Maior, a declarat marți, după ce cu o zi în urmă, comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009 a cerut sancționarea sa, în timpul vizitei în sufrageria lui Gabriel Oprea, nu s-a întâmplat nimic care să ridice probleme de natură constituțională sau penală.

”Consider că am răspuns corect, a fost o vizită cu caracter privat, nu a fost o vizită neconstituțională, ilegală sau imorală. Am fost deschis, comunicativ cu membrii comisiei”, a spus, marți, fostul șef al SRI, George Maior. De asemenea, întrebat dacă va mai merge în fața comisiei în cazul în care va fi chemat, Maior nu a negat acest lucru.

”Întotdeauna vin, dacă voi fi chemat la comisie”, a răspuns Maior, în prezent ambasador al României în SUA. În ce privește relația cu Gabriel Oprea, Maior a spus că ”întotdeauna am avut o relație de prietenie”. Așadar, o vizită cu caracter privat. În același timp, șefa DNA refuză într-un mod de noaptea minți să spună dacă a fost la Oprea acasă sau nu. Măcar să ne spună dacă a participat ca fostul șef SRI cu caracter privat.  

loading...

Totodată, fostul șef al SRI a susținut că, în timpul mandatului său, Serviciul s-a reformat exemplar, devenind unul dintre cele mai remarcabile servicii de infomații din lume. Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale a decis că îi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care cere sancţionarea fostului şef SRI, George Maior, pentru că acesta nu a dat curs solicitărilor comisiei.

Decizia a fost luată în ședința de luni, iar motivul este acela că George Maior nu a răspuns întrebării dacă a fost în acea noapte a alegerilor în sufrageria lui Gabriel Oprea. Propunerea prezentă a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

loading...
To Top