News

Maior îi răspunde OBRAZNIC lui Dragnea: Îi recomand să…

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat marți că vede „cu o mare invidie” activitatea ambasadorilor străini acreditați la București, care susțin interesele economice ale țărilor lor, context în care i-a rugat pe diplomații români să facă același lucru.

Nici bine nu a fost făcută declarația că Liviu Dragnea a și primit o replică ”obraznică”. Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat marți că îi recomandă președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să asigure resursele guvernamentale necesare ambasadelor țării noastre pentru realizarea obiectivului de atragere de investiții străine, subliniind că este nevoie de un cadru fiscal stabil și un mediu debirocratizat, lipsit de suspiciuni în privința corupției. Maior a spus că dacă România dorește investiții străine, trebuie să aibă o legislație eficientă.

„Dacă vrem investiții străine, este bine să avem o legislație eficientă, care să trateze toate aceste aspecte în favoarea mediului debirocratizat, lipsit de suspiciuni în privința corupției, în care un investitor străin vine în România să investească, pe lângă celelalte aspecte menționate: fiscalitate, predictibilitatea, stabilitatea sistemului fiscal”, a adăugat George Maior, conform Agerpres.

loading...

El a spus că în această toamnă va avea loc în România cea mai mare misiune economică din istoria relației româno-americane, fiind peste 200 de companii americane care doresc să investească în România.

Întrebat dacă se așteaptă la un dialog cu președintele Klaus Iohannis în contextul demersul comisiei de a-i trimite acestuia o scrisoare pe această temă, Maior a spus: „Eu am un dialog foarte bun cu președintele pe temele parteneriatului strategic cu SUA, care este la cel mai înalt nivel din ultimii ani pe toate planurile. Acesta este dialogul meu cu președintele”.

Întrebat dacă i-ar recomanda SRI să furnizeze informații suplimentare comisiei parlamentare, Maior a răspuns: „I-am și rugat. Ei pot să furnizeze o singură informație, nu mai multe, strategică, în sensul că și-a făcut impecabil datoria din punct de vedere al activității constituționale în stat și acest lucru Serviciul îl poate face oricând dacă Parlamentul se adresează Serviciului”.

loading...
To Top