News

Manipulare ordinară. Comisia Europeană contrazice reprezentanța din România în privința legilor justiției

Un caz clasic de manipulare ordinara. Secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, contrazice reprezentanța din România în privința propunerilor de modificare a legislaţiei.

Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, un om numit în timpul regimului Băsescu, a emis un comunicat în care se declara îngrijorată de faptul că modificările anunţate de Tudorel Toader pe 23 august ar putea afecta independenţa Justiţiei în cazul în care ar intra în vigoare.

În aceeași zi, secretarul general adjunct al Comisiei Europene i-a transmis o scrisoare ministrului Tudorel Toader.

Comisia Europeană a cerut ca modificările propuse să fie transmise Comisiei Europene în limbile engleză și română, subliniind: „Considerăm că este de maximă importanță recomandarea Comisiei pentru transparență și predictibilitate a întregului proces legislativ, în care Guvernul și Parlamentul au luat în considerare corespunzător consultările cu autoritățile relevante, în particular, în acest caz, cele judiciare, ca și recomandările Comisiei de la Veneția”.

loading...

Comisia Europeană solicită, în contextul misiunii MCV din România din 18-21 septembrie 2017, să transmită draftul legilor în română și engleză în diferitele faze de decizie de-al lungul procesului legislativ.

Minciuna

Reprezentanţa Comisiei Europene în România se declară îngrijorată de faptul că modificările anunţate de Tudorel Toader pe 23 august ar putea afecta independenţa Justiţiei în cazul în care ar intra în vigoare şi, totodată, spune că este surprinsă de unele materiale de presă potrivit cărora propunerile de modificare a legilor justiţiei ar fi fost discutate sau chiar sprijinite de Comisia Europeană.

„Suntem îngrijorati de modul în care propunerile de modificare a legislaţiei, anunţate pe 23 august, ar putea afecta independenţa justiţiei în cazul în care aceste modificări s-ar regăsi în textele de lege şi ar intra în vigoare”, a declarat Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituţie.

De asemenea, aceasta se declară surprinsă de materialele de presă potrivit cărora propunerile de modificare a legilor justiţiei ar fi fost discutate sau chiar sprijinite de Comisia Europeană.

loading...
To Top