Marea și ascuțita țeapă pe care și-a luat-o Klaus Iohannis
Life

Marea și ascuțita țeapă pe care și-a luat-o Klaus Iohannis

Ion Cristoiu vorbește în „Gândul de luni” de pe blogul său despre cum Klaus Iohannis a fost păcălit cu privire la grandoarea manifestației așa zisă spontană, organizată pentru a prostesta în cazul votului lui Gabriel Oprea.

Joi, pe 22 septembrie, după un îndemn anonim de pe Facebook, în fața Palatului Parlamentului s-au strâns la protest 3000 de persoane. La ora 18, ora de începere a manifestației, erau prezente doar 50 de persoane.

Potrivit B1, Ion Cristoiu sugerează că în ciuda televiziunilor prezente la eveniment, specializate în „supralicitarea mișcărilor de protest regizate”, care sperau la senzațional, manifestația s-a încheiat la ora 21. Jurnalistul este convins că, asemenea evenimentelor de acest fel de până acum (Protestul tansportatorilor, protestul deținuților), și protestul din 22 septembrie a fost unul pus la cale, regizat.

loading...

Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat, însă a aprobat motivul întâlnirii protestatarilor, votul în cazul lui Gabriel Oprea.

Cristoiu a analizat declarația de pe facebook a președintelui, ajungând la concluzia că textul a fost pregătit pentru un protest promis a fi de amploare.

„Să facem ceea ce în cercetarea de istorie se numeşte analiza pe text.
Aşadar:

 1. Klaus Iohannis a fost îngrijorat „cînd a văzut cîtă lume a ieşit să protesteze”.
  3.000 de oameni într-un Bucureşti de 1.800.000 de alegători e multă lume?
  La Paris au ieşit împotriva Legii muncii, seară de seară, sute de mii de oameni.
 2. Senatorii n-au votat la comanda unui partid, PSD, cum insinuează turcește neamțul Iohannis.
  De fapt, în cazul Oprea nici un partid n-a comandat să se voteze împotriva ridicării imunităţii.
  Aici Klaus Iohannis minte cu toţi dinţii din faţă.
 3. Discursurile din Senat nu sînt anti-justiţie ci anti abuzurile DNA.
  Klaus Iohannis confundă Justiţia cu un Departament al Procuraturii.
  Nu i-ar strica să mai citească din cînd în cînd.
 4. „Sînt partide care au înţeles cît de această nevoie de reformare şi sînt partide care nu vor să înţeleagă că drumul României este înspre stat de drept şi transparenţă.” Cînd se referă la partide care au înţeles cît de cît, Klaus Iohannis face aluzie la PNL, Partidul meu.
  Pentru el, votul în cazul Oprea e al PSD.”
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });