News

Marian Godină a fost AMENDAT

Marian Godină a fost amendat. Ați auzit bine. Celebrul polițist din Brașov a primit amendă în Austria, când se afla în vacanță.

Chiar el a povestit întâmplarea pe Facebook. Ceea ce l-a revoltat, de fapt, pe omul legii nu a fost faptul că a fost sancționat, pentru că se aștepta la acest lucru în momentul în care și-a dat seama că a depășit viteza legală, ci atunci când a primit plicul acasă. În scrisoarea trimisă de autoritățile din Austria nu specifica precis nimic despre conducătorul auto, ci erau interesate doar să primească banii.

loading...

„Când am fost în Austria, am mers într-o seară pe o autostradă și am simțit un mic bliț. M-am uitat repede la vitezometru și aveam cam 150 km/h. Instinctiv mi-a venit în gând clasica înjurătură economisitoare de cuvinte. Adică nu am zis „offf, la naiba, mergeam cam tare și am luat un radar”, ci m-am rezumat la un scurt și autohton „băga-mi-aș…”.

Când m-am întors din vacanță, a mai durat câteva zile și am găsit în poștă „vederea” din Viena. Prima foaie era scrisă în germană și am înțeles din ea doar că avusesem 143 km/h. Noroc că avuseseră austriecii grijă să îmi trimită una și în română. Treaba era simplă: în calitate de proprietar al mașinii care fusese depistată cu viteză trebuia să trimit datele celui care a condus la data și ora respectivă. Mai scria ceva, nu mai țin minte exact textul, dar care se putea traduce mai simplu cam așa: frățioru’, hai ca să nu ne mai complicăm, nu ne mai trimite tu datele alea și mai bine bagă direct banu’ repejor în contul ăsta și puțin ne mai pasă de cine a condus. Haide, bagă banu’ acoloșa și uităm tot ce-a fost.”

Am ales varianta asta mai simplă și am transferat 45€ în contul respectiv, oricum eu condusesem. Dar stau să mă gândesc: sancțiunea lor urmărea pedepsirea exactă a celui care a încălcat legea sau îi interesa de fapt banul? Cred că banul, din moment ce nu le-au fost necesare exact datele celui care a condus”, a scris Marian Godină pe Facebook.

loading...
To Top