"Marii mafioți" din dosarul MICROSOFT au plâns ca niște fetițe în fața judecătorilor
News

„Marii mafioți” din dosarul MICROSOFT au plâns ca niște fetițe în fața judecătorilor

Cândva aroganți și cu mult tupeu, acum, Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan „Pinalti”, Nicolae Dumitru „Niro” și fostul ministru Gabriel Sandu ajunși în fața judecătorului nu doar că și-au recunoscut faptele dar au și lăcrimat spășiți aruncând vorbe prin care au încercat să obțină bunăvoință. Declarațiile de mai jos sunt de un penibil ieșit din comun.

Dorin Cocoș a jurat cu mâna pe inimă că regretă și ar vrea să muncească în folosul comunității, după cum a declarat în fața instanței, „ca un bun român”.

„Jur cu mâna pe inimă că regret din tot sufletul faptele pe care le-am făcut. Nu le mai pot îndrepta, decât printr-o atitudine civilizată, în cazul în care mă veți condamna la muncă în folosul comunității. Îmi pare rău pentru ce am făcut. Nu îmi doresc decât să fiu un om normal. Sigur nu o să mai fac acest lucru, am greșit. Nu am vrut să fac niciodată lucruri de felul acesta, îmi doresc doar să mă îndrept ca un bun român ce sunt”, le-a spus judecătorilor Dorin Cocoș.

Nicolae Dumitru, „Niro” – cum este cunoscut în mediul de afaceri – a dat citire în fața judecătorilor cu toate realizările sale de până acum.„Am construit o societate care de 23 de ani lucrează fără să aibă afaceri cu statul. Am creat peste 5.000 de locuri de muncă. Îmi exprim regretul profund pentru ceea ce am făcut. Simt că mi-am dezamăgit familia, prietenii și cunoscuții. Am doi băieți. Doresc să repar răul făcut”, a declarat Nicolae Dumitru.

Pinalti se plânge că nu cunoaște legile țării

Și fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan „Pinalti” și-a recunoscut vinovăția, dar susține că nu a știut legile țării.„Mă consider vinovat. Din afacerea Microsoft nu am pretins și nu am primit bani. Vorbesc cu mâna pe Biblie. Sunt vinovat pentru că am exercitat influență asupra lui Gabriel Sandu. Vreau să colaborez cu organele judiciare, să vedem unde au ajuns banii. Merit o pedeapsă. Regret ce am făcut. Dacă aș fi știut legile, nu aș fi ajuns în fața dumneavoastră”, le-a spus Gheorghe Ștefan magistraților.

loading...

Fostul ministru Gabriel Sandu a luat și el cuvântul și a spus că a depus un denunț la Departamentul de Justiție din SUA și la Ministerul Justiției din Austria, în care i-a reclamat pe directorii de la Microsoft, dar și pe membrii grupării conduse de Claudiu Florică, denunțătorul din dosar.

„Eu nu înțeleg cum o grupare care a păgubit statul român cu 200 milioane de euro are imunitate, iar eu nici măcar circumstanțe. Până la urmă, înțeleg că eu sunt singurul vinovat, deși am încercat să fac totul legal. Ar fi trebuit să aduc aici toate documentele și să fac denunțurile necesare pentru a fi judecați cei 10 miniștri”, a susținut Gabriel Sandu.

Judecătorii l-au întrebat, însă, pe Gabriel Sandu cum a primit două milioane de euro într-un offshore și ce a făcut cu acești bani. „Recunosc ce am făcut. Recunosc că am primit 2 milioane euro și i-am folosit la plata campaniei electorale”, a fost răspunsul dat de Gabriel Sandu.

Instanța a dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

ÎCCJ i-a condamnat la închisoare în Dosarul Microsoft pe Dumitru Nicolae (Niro) şi Dorin Cocoş, la câte 2 ani şi 4 luni, Gabriel Sandu, la 3 ani şi Gheorghe Ştefan, la 6 ani. Înalta Curte a majorat astfel pedepsele dispuse în prima instanţă, cea mai grea sentinţă, de 6 ani de închisoare, fiind pronunţată în cazul lui Gheorghe Stefan „Pinalti”. (foto: mediafax.ro)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });