Celebritati

Marius Pieleanu, noul purtător de cuvânt al SRI?

Interviurile colonelului SRI, Daniel Dragomir, au reprezentat probabil cele mai importante dezvăluiri din ultimii 10 ani cel puțin, despre Statul paralel care a condus România.

Astfel, românii au putut afla cum se aranjau dosare, cum se supraveghea sau cum funcionau anumite culoare. Cu toate acestea există și oameni nemulțumiți că toate acestea s-au produs în modul acesta. Printre ei se află și Marius Pieleanu, unul dintre cei mai importanți sociologi.

În emisiunea La ordinea zilei cu Dana Grecu de la Antena 3 acesta s-a arătat revoltat că Daniel Dragomir a ieșit public să facă declarații despre cum a lucrat o parte a sistemului. Sociologul chiar l-a catalogat drept ”defecțiunea” sistemului.

Eu nu sunt nici ofițer, nici informator, cu toate că pare ciudat ceea ce spun. Am învățat ceva la mine pe stradă în Alexandria.

loading...

Important e așa, că există dincolo de reguli și proceduri ceea ce se cheamă tăcere în viață pentru anumite lucruri. Nu pot să cred că domnul Dragomir a fost ofițer SRI. Un ofițer SRI nu se transformă în nimic decât atunci când se duce pe orizontală la un cimitir. Că acolo se duc eroi mulți.

Avem probleme mari de valori la care trebuie să ținem cu toții. Aceste instituții funcționează pe baza unor cutume. Nu trebuie să scrie în Constituție. Și astfel de defectări pe termen mediu și lung atacă interesele naționale ale unor țări”, spune Pieleanu vizibil revoltat.

Acesta a fost contrazil de mai multe ori de jurnalistul Mirel Curea dar redactorul șef adjunct de la Evenimentul zilei nu prea a avut șanse.

Deci fă distincția prietene, dintre ofițerul de informații care trăncănește și dă pe goarnă și ofițerul de informații care nu are unde să raporteze crimele și ilegalitățile despre care a luat la cunoștință. Tu vorbești de parcă ești purtătorul de cuvânt al SRI”, a spus printre altele Mirel Curea.

loading...
To Top