News

Mattis felicită România pentru parteneriatul în domeniul apărării

WASHINGTON, 20 septembrie 2017 – Secretarul Ministerului Apărării, Jim Mattis, a apreciat ieri partenerul NATO , România, ca aliat important în eforturile Alianței de a descuraja acțiunile agresive ale Rusiei în Europa de Est și în campania de înfrângere a grupărilor teroriste, inclusiv statul islamic din Irak Siria.

loading...

Ministrul Apărării, Mihai Vifor, a fost primit la Pentagon de către Mattis. ”Ați crescut cheltuielile cu aproape 50% în ultimul an. Acesta este un sacrificiu și un angajament fenomenal al țării și al poporului tău și îl apreciem foarte mult”, a spus Mattis delegației române.

România a angajat două procente din produsul său intern brut anual pentru nevoile de apărare, ca parte a unui acord încheiat la reuniunea la nivel înalt a NATO din Țara Galilor din septembrie 2014, prin care națiunile membre ar urmări să se îndrepte spre orientarea NATO existentă de a cheltui două procente din PIB produs în domeniul apărării și în vederea îndeplinirii priorităților NATO în domeniul capabilităților.

loading...
To Top