Merkel e disperată! Întrevedere cu președintele Franței și premierul Italiei
News

Merkel e disperată! Întrevedere cu președintele Franței și premierul Italiei

Vestea părăsirii blocului european de către Marea Britanie a venit ca un șoc pentru toată lumea, iar acum, în tot mai multe state, printre care Italia și Franța, se cere organizarea de referendumuri pe tema ieșirii din UE.

loading...

Unda șocului a ajuns la cancelarul german Angela Merkel care și-a anulat vizita de luni la Moscova și a anunțat o întrevedere de rugență cu președintele Franței, Francois Hollande, premierul Italiei, Matteo Renzi, și președintele Consiliului European, Donald Tusk. Merkel a declarat cu jumătate de gură într-o conferință de presă că a luat act cu „regret” de alegerea făcută de poporul britanic, dar se arată încrezătoare cu privire la viitorul europei unite.

loading...

Reamintim că liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, a felicitat vineri Marea Britanie pentru că a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană și a spus că ar trebui să urmeze Italia. „Bravo pentru curajul cetățenilor liberi! Inima, creierul și mândria au învins minciunile, amenințările și șantajul”, a scris Matteo Salvini pe contul său de Facebook.

„Mulțumim, Marea Britanie. Acum este rândul nostru„, a adăugat liderul Ligii Nordului, partid eurosceptic aflat în opoziție în Italia. În Franţa, Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional, un partid de extremă dreapta, a promis a cerut organizarea unui astfel de referendum. Privind apartenenţa la UE. Sondajele de opinie arată că în Franţa prinde puternic contur un curent de nemulţumire faţă de UE. Pentru Le Pen, referendumul istoric este un semn clar că UE „se descompune“. „Aş fi votat pentru Brexit, chiar dacă cred că Franţa are mult mai multe motive să plece decât Marea Britanie“, a spus ea. Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea voturilor din 319 circumscripţii, din totalul de 382, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });