Externe

Merkel, încăpățânată ca un catâr: Îmi mențin politica privind porțile deschise pentru imigranți

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut miercuri că politica sa a „porților deschise” față de migranți a declanșat un val de agresiune din partea adversarilor de extremă dreapta din Germania, dar a subliniat că nu-i va schimba cursul, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Confruntările de acum din social media sunt mai tăioase și mai extinse. Aceasta este democrația astăzi”, a comentat ea, într-un interviu acordat săptămânalului Die Zeit, la două zile după ce mai multe sute de protestatari de extremă dreapta au huiduit-o la Dresda, în estul țării.

Cancelarul a insistat însă că aceasta nu o va opri să explice opiniei publice politicile pe care le susține.

„Politica este întotdeauna și fluidă, dar baza sa a rămas constantă”, a punctat Merkel.

loading...

Cancelarul german a mai explicat că politica sa se bazează pe ajutorarea oamenilor afectați de război sau terorism, pe respingerea traficului de persoane, care pune în pericol vieți, și pe respectarea strictă a principiului european al libertății de mișcare.

După două înfrângeri în alegerile regionale din septembrie, dna Merkel a declarat că și-ar dori să poată da ceasul înapoi în privința politicii legate de migranți, pentru ca Germania să fi fost mai bine pregătită pentru sosirea afluxului de refugiați.

Această „mea culpa” a cancelarului a fost considerată în general un gest de reconciliere cu criticii săi, mai ales din propriul bloc conservator, însă nu a oferit concesii reale.

„Dacă vorbesc despre greșeli, atunci mă refer la întregul sistem european al politicii pentru refugiați și migranți, la modul în care Europa s-a comportat față de refugiați și migranți vreme de mulți ani”, a adăugat cancelarul german pentru Die Zeit.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top