News

Merkel și-a stricat jucăria. Statele europene s-au săturat de supremația Bruxelles-ului

O lovitură pentru Europa. Astfel a catalogat cancelarul Agela Merkel decizia englezilor de a nu mai face parte din ceea ce se numește Uniunea Europeană. Ce uită Angela Merkel este că punctul pe i a fost pus problema imigranților, o problemă gestionată de cancelar extrem de prost, și care a adat mari bătăi de cap Angliei prin suprasolicitarea serviciilor. Nu doar Angliei.

Merkel a întins prea mult coarda prin anumite decizii care au afectat multe națiuni, iar acum s-ar putea spune că este pe cale să-și piardă jucăria, cândva strălucitoare în ochii multora. Popoarele Europei au dat de mult semnalul că nu mai vor să fie tratate ca niște mase de manevră, iar Brexitul este reacția firească a națiunii suverane în fața pretenției comisarilor UE de a-i dicta întregii Europe.

Nu este de mirare că la ora actuală în mai multe state europene se cer referendumuri pentru părăsirea Uniunii. Probabil, în Franța vom avea cât de curând un astfel de referendum, iar rezultatul ar putea pune capăt UE așa cum este în forma actuală, care dă semne că nu mai poate continua așa.

loading...

Deși nu se spune clar, mulți sunt de părere că Merkel este în mare parte răspunzătoare de ceea ce se întâmplă astăzi, dar nu este singura. În majoritatea statelor, sentimentul de nemulțumire față de politicile UE este mare, politici la care țări mici ca România de exemplu, nici nu prea au un cuvânt de spus, însă suportă consecințele. Națiunile sunt probabil săturate să li se spună mereu ce trebuie să facă. În același timp, directivele date de UE care se pot implementa ușor în statele cu putere financiare aduc la sapă de lemn țările mai mici. Și de toate aceste situații popoarele s-au săturat.

România ar putea beneficia de pe urma Brexitului și să-și mai îmblânzească Tratatul, dar pentru asta avem nevoie de conducători. În caz contrar probabil vom continua să urmăm reguli care ne spun ce becuri să folosim, ce putem exporta încât să nu deranjăm sau ce să facem cu economia națională. Un exemplu dureros? Liberalizarea pieței funciare sau pe înțelesul tuturor vânzarea pământului către străini. O impunere.

Românii vor decide ce este mai bun pentru ei, dar pentru asta trebuie să-i întrebe cineva care să fie interesat să le afle părerea. Până acum…

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top