News

Mesaj din SUA: Kovesi a aruncat in aer toate interceptarile din dosarele penale

Poate fara sa isi dea seama, Kovesi a compromis toate dosarele penale cu interceptari, admitand in interviul pe care l-a oferit ziare.com ca exista programe care pot genera cuvinte spuse EXACT cu vocea unei persoane, care apoi pot fi inserate intr-un discurs al acelei persoane pentru a-l incrimina. O afirmă răspicat preotul Chris Terheș care trăiește în Irvine, California, SUA, și este Director of Business Intelligence la Company, Președinte la Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei şi Preot la Misiunea Sf. Ioan Botezatorul – Orange County.

”Iata dialogul exact dintre Kovesi si jurnalist:

„Intrebare: Va sunt atribuite niste formulari sa le zicem colocviale: „manca-ti-as”, „curul pe dosare”, „decapati”? Ati spus asa ceva?

Kovesi: Categoric nu. Nu am folosit aceste expresii.

Intrebare: Dar daca nu le-ati spus, cum de se aud totusi cu vocea dvs?

loading...

Kovesi: E foarte simplu atunci cand prelucrezi o inregistrare audio sa faci anumite colaje din cuvinte. Exista softuri comerciale disponibile si pe Internet cu ajutorul carora poti sa faci asa ceva. Nu am folosit niciodata acele expresii. Niciodata nu vorbesc intr-un asemenea mod cu colegii.”

Pana acum s-a mai dovedit ca exista interceptari compromise pentru ca transcrierea pe hartie a celor spuse/inregistrate nu a fost conforma.

Acum, insa, sefa DNA admite implicit ca exista programe prin care se poate genera VOCE care sa fie EXACT/IDENTICA cu a persoanei tinta.

Iar aceasta sustinere nu este facuta de oricine, ci de un procuror sef a unei structuri de parchet care cere arestarea si condamnarea oamenilor pe baza de interceptari.

Pe cale de consecinta, din acest moment orice avocat dintr-un dosar penal cu interceptari poate invoca afirmatiile lui Kovesi pentru a-si apara clientul, spunand ca ceea ce se aude pe intergistrari nu e vocea persoanei acuzate, ci e voce generata de computer.

Iar ca sa-si intareasca apararea, avocatul o si poate chema pe Kovesi in instanta ca martor, sa explice judecatorilor cum e cu aceste programe care genereaza voce conforma cu a unei persoanei. Fara sa isi dea seama, Kovesi a deschis o cutie a pandorei”, a explicat Chris Terheș.

loading...
To Top