News

Mesaj GRAV din SUA la 10 ani de la integrarea in UE: Cea mai coruptă anticorupție

Incalcarile tuturor regulilor democratice si ale bunei functionari a statului de drept sunt cea mai mare coruptie ce poate exista intr-un stat, deoarece corupe insusi statul. De aceea Romania are cea mai corupta anticoruptie, pentru ca exact institutiile care ar trebui sa respecte Constitutia si legile le incalca.O afirmă răspicat preotul Chris Terheș care trăiește în Irvine, California, SUA, și este Director of Business Intelligence la Company, Președinte la Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei şi Preot la Misiunea Sf. Ioan Botezatorul – Orange County. Într-o postare pe Facebook, Chris Terheș explică:

”Dupa 10 ani de la integrarea Romaniei in UE, perioada in care nu s-a construit absolut nimic relevant in Romania, desi aveam acces la miliarde de euro, in schimb s-a tot „reformat” justitia pana nu a mai avut noroc si numai s-a luptat cu coruptia, vorba vine, avem asa:

– justitie penala administrata dupa acte secrete ale CSAT, asa cum era si in perioada comunista;

– echipe mixte operative SRI – procurori care fac anchete penale, desi SRI-ului ii era/este interzis expres prin lege sa faca acte de urmarire penala;

– SRI-ul a transformat instantele in „camp tactic” ca sa se asigure ca judecatorii (toti, inclusiv aia de civil si restul) dau hotararile dorite de ei;

– protocoale secrete intre Parchetul General si SRI al caror continut nu-l cunosc cei care sunt anchetati cu „sprijinul SRI”;

loading...

– o tara unde drepturile omului au devenit un lux;

– independenta justitiei, de la garantia oferita omului ca va fi judecat de un judecator independent (asa cum e in orice tara democratica care isi respecta cetatenii), a devenit pretext pentru procurori si judecatori sa nu raspunda pentru nici un abuz si sa calce in picioare drepturile oamenilor si legile;

– iar de cateva zile aflam ca s-a semmat un pact intre ICCJ, CSM si Parchetul General ca ei toti, procurori cu judecatori in echipa, se lupta cu coruptia si mai „ferm”.

Pe scurt, in acest moment Romania nu mai are justitie ci doar acuzare. Cand judecatorii fac tovarasie si parteneriate cu procurorii s-a pus capat statului de drept.

Incalcarile tuturor regulilor democratice si ale bunei functionari a statului de drept sunt cea mai mare coruptie ce poate exista intr-un stat, deoarece corupe insusi statul. De aceea Romania are cea mai corupta anticoruptie, pentru ca exact institutiile care ar trebui sa respecte Constitutia si legile le incalca.

Dupa 10 ani in UE marele merit al celor din CSM si de la ICCJ este ca au distrus orice urma de justitie independenta in Romania. Ce au reusit sa faca astia i-ar face mandri pe comunisti”, scrie Terhes.

loading...
To Top