News

Mesaj îngrijorător: Iohannis ne-a spus că pentru dânsul nu contează rezultatul algerilor

Declarațiile lui Klaus Iohannis de ieri au început să stârnească îngrijorări. Acesta a susținut că Dacian Cioloș are proiecte bune, dar trebuie să își declare măcar simpatia – sau adeziunea sau preferința – pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri. Practic, Iohannis lasă de înțeles că îl vrea în continuare ca premier pe Dacian Cioloș.

Declarațiile lui Iohannis au scandalizat atât partidele cât și jurnaliștii. Președintele PSD, Liviu Dragnea, reacționează la declarațiile lui Iohannis: „ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide” românii.

Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul algerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români”, a spus Liviu Dragnea.

loading...

În același timp, jurnalistul Cristian Tudor Popescu îl acuză pe Klaus Iohannis că încalcă regulile democraţiei atunci când îi cere lui Dacian Cioloş să-şi anunţe opţiunea politică.

„Aceste prăpăstii pe care le-a debitat. Nu concep… Ştiţi, cum spuneau fete de pension: Drrragă, nu concep decât ofiţerrr! Domnul Iohannis nu concepe decât premier politic. Da’ de ce? De ce? Pentru că aşa vrea muşchiul exersat la tenis, la Sibiu, al domnului Iohannis. Cum poţi să faci o asemenea declaraţie înainte de alegeri, înainte de a se pronunţa electoratul?

De unde ştii că situaţia nu va fi de aşa natură încât să reclame un premier independent? De unde ştii că partidul sau partidele câştigătoare nu cad la înţelegere… Nu reuşesc să se înţeleagă şi spun: dom’le, mergem tot cu domnul Cioloş„, a spus CTP.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top