Externe

Mesajul lui Vladimir Putin, după alegerea lui Trump

Președintele rus Vladimir Putin i-a trimis un mesaj lui Donald Trump, imediat ce a fost ales președinte al Statelor Unite. 

În telegrama trimisă, liderul de la Kremlin i-a spus lui Donald Trump că dialogul dintre Moscova și Washington va fi în interesul ambelor țări, anunță Digi 24 care citeaza RIA Novosti.

„Vladimir Putin și-a exprimat speranța că cele două părți vor conlucra pentru restabilirea relațiilor ruso-americane, în prezent aflate în criză, și de asemenea pentru rezolvarea unor chestiuni internaționale urgente și pentru căutarea unor răspunsuri eficiente la provocări la adresa securității globale”, se arată într-un comunicat al Kremlinului. 

loading...

Anterior, președintele Dumei de Stat a Federației Ruse (camera inferioară a Parlamentului rus) declara că Moscova speră într-un dialog mai constructiv cu Statele Unite, odată cu alegerea noului președinte, relatează agenția Tass.

Viaceslav Volodin, un colaborator apropiat al lui Vladimir Putin, a mai declarat că Parlamentul va saluta orice pași în această direcție. În campania electorală, Donald Trump a fost acuzat că îl admiră pe Vladimir Putin și are poziții mult prea îngăduitoare față de Moscova.

Candidatul republican, Donald Trump, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press. Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea, telefonându-i contracandidatului său să-l felicite. Americanii au ales pe 8 noiembrie cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat.

Republicanul a subliniat că doreşte parteneriate, nu conflicte. Preşedintele-ales al Statelor Unite a dat asigurări că Administraţia de la Washington va avea politici amicale în relaţiile cu toate ţările care vor să aibă politici amicale cu Statele Unite.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top