Miercurea NEAGRĂ pentru Augustin Lazăr. Justiţia nu e MOŞIA nimănui
News

Miercurea NEAGRĂ pentru Augustin Lazăr. Justiţia nu e MOŞIA nimănui

Procurorul general Augstin Lazăr are probleme pe care se poate spune că a ”avut grijă” să și le facă singur. Motivul: unii consideră că doar pentru a o proteja pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.  Tudorel Toader a mai spus că miercuri dimineață va vorbi cu procurorul general, Augustin Lazăr, „dacă îl va găsi” și apoi va sesiza Inspecția Judiciară. El a spus că Inspecţia Judiciară va analiza conduita pozitiva sau negativă a procurorului general în ceea ce priveşte reţinerea sa de a trimite documente comisiei de anchetă.

Ministrul Justiţiei sesizează astăzi (16 august) Inspecţia Judiciară (IJ) referitor la refuzul procurorului general al României, Augustin Lazăr, de a remite Comisiei parlamentare de anchetă o copie a dosarului privind alegerile din 2009. Inspeția judiciară este și pe urmele Codruței Kovesi astfel încât cei doi sunt colegi și în aceste acțiuni.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 i-a cerut ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să „uzeze de autoritatea sa” pentru a „debloca situaţia gravă” apărută în urma refuzului Parchetului de a pune la dispoziţia Comisiei speciale de anchetă o copie a dosarului privind alegerile din 2009.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 i-a transmis ministrului Justiţiei solicitarea de a controla modul în care procurorul general Augustin Lazăr îşi îndeplineşte atribuţiile de serviciu.

loading...

„Am convingerea că procurorul general își cunoaște atribuțiunile de serviciu. Am convingerea că procurorul general cunoaște modul de îndeplinire, de exercitare a respectivelor atribuțiuni și nu cred că este cazul ca domnia sa să întrebe CSM dacă să furnizeze sau nu respectivele documente. Acesta este motivul pentru care, în ordine, am o întâlnire cu liderii de sindicat de la ora 9,00, de la penitenciare, după care voi vorbi cu dânsul, voi vedea ce răspunsuri -sigur, dacă îl voi găsi – ce răspunsuri furnizează, apoi voi sesiza Inspecția Judiciară”, a declarat Tudorel Toader.

Și Kovesi este sub lupă

Controlul derulat de Inspecţia Judiciară (IJ) la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi care avea ca termen de finalizare data de 11 august a fost prelungit până la 25 august, potrivit purtătorului de cuvânt al IJ, Alin Alexandru. Acesta a precizat că urmează apoi redactarea raportului şi avizarea acestuia, iar cel mai târziu raportul cu concluziile controlului va fi înaintat CSM în 6 octombrie.

„Termenul pentru acest control a fost prelungit până la 25 august având în vedere volumul mare care trebuie verificat şi timpul scurt avut la dispoziţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });