Mihai Tudose, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre Shhaideh și Plumb
News

Mihai Tudose, declarații de ULTIMĂ ORĂ despre Shhaideh și Plumb

Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri că trebuie că existe și o răspundere a magistraților, așa cum există una și pentru justițiabili. El parcă s-a molipsit de la președintele Iohannis și a reluat tema penalilor. Pe această logică am putea spune că DNA poate face remanierile guvernamentale oricând dorește. Doar așa este în ”statul de drept” nu?

loading...

Oare ce spune electoratul PSD când îl aude premier cu ”penalii”, electorat care a votat acești ”penali” masiv. Ne temem că Tudose a greșit tabăra. Cei care urlă ”penalii!” sunt liberalii și alte formațiuni care se presupune că susținute de servicii. Și minunatul președinte complet rupt de țară și orb la probleme din Justiție.

Tudose a vorbit despre două percepții referitor la miniștrii cu probleme în justiție — una legată de realitate, respectiv de prezumția de nevinovăție, dar și una de la Bruxelles, „care este cu totul alta decât realitatea de aici”, de unde apare și problema legată de miniștrii Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, și Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

loading...

„Așa cum și la justițiabili cine greșește plătește, da, trebuie să existe și o răspundere a magistraților. În ceea ce privește partea guvernamentală a problemei, nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt astăzi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Trebuie să înțeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfășoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un element important în acest program este atragerea de fonduri europene.

Și cele două colege — știți foarte bine, avem o realitate și o percepție. Realitatea este că este prezumția de nevinovăție, au fost o mulțime de cazuri în care cei care au fost puși sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-a dovedit a fi nevinovați, cu viețile distruse sau oricum schimbate total, dar avem și o percepție și percepția la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relație cu Bruxelles-ul, de aici apare problema. Deci am o părere personală pe care v-am spus-o și o impunere ca șef al Guvernului. Asta este tot”, a afirmat premierul la Palatul Parlamentului.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a declarat, la Antena 3, că eventuală demisie a vicepremierului Sevil Shhaideh, ca urmare a implicării sale în dosarul Belina, ar însemna ”o capitulare în fața noii Securități”. Acesta mai spune că  premierul Mihai Tudose are fracturi de logică.

”Domnul Tudose are fracturi de logică. Președintele partidului care l-a făcut premier e un „penal”, nu? Președintele ALDE, domnul Tăriceanu, e un „penal”, nu? Doamna Olguța Vasilescu, o „penală”. Dacă e să o luăm pe logica asta mai veche și devoalată acum a premierului Tudose, ar trebui să rupem coaliția și să ne dăm demisiile toți pentru că avem un președinte „#penal„!”, susține Pleșoianu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });