Externe

Mii de oameni i-au cerut demisia lui Merkel. Critici și de la aliați

Mii de persoane au ieşit pe străzile din marile oraşe ale Germaniei, pentru a cere demisia cancelarului Angela Merkel din cauza politicilor care au vizat imigranții. Nemții s-au săturat să vadă atentate, crime și violuri mai mereu, în timp ce cancelarul trimite mereu mesaje prin care își apără deciziile.

La ora actuală, nici aliații nu își mai arată susținerea pentru Merkel, iar aceasta este tot mai încolțită. Angela Merkel a apărat joi politica sa privind migrația, în ciuda criticilor din ce în ce mai intense după cele două atentate din Bavaria. Ea și-a reafirmat, de altfel, convingerea că „vom ieși la liman”, făcută publică prima dată la finalul verii lui 2015, anul în care Germania a primit peste un milion de refugiați.

Aliatul bavarez al Angelei Merkel a criticat din nou sâmbătă politica cancelarului față de refugiați, în contextul în care aceasta este supusă unei presiuni tot mai mari în Germania după două atentate comise în ultimul timp de refugiați.36BA9BE500000578-3715877-image-a-61_1469893206052

loading...

Bavaria a fost lovită recent de două atentate comise de solicitanții de azil și revendicate de organizația Stat Islamic (SI) și care au făcut ca această politică generoasă față de refugiați să suscite tot mai multe critici.

La 18 iulie, într-un tren regional, un tânăr solicitant de azil în vârstă de 17 ani a atacat cu toporul pasagerii și a fost ucis de poliție. Duminică, la Ansbach, un refugiat sirian, a cărui cerere de azil a fost respinsă, s-a aruncat în aer în fața porților unui festival de muzică, primul atentat sinucigaș comis în Germania.

Capitala Bavariei, Munchen, a fost la rândul său teatrul unui atac armat la 22 iulie, când un germano-iranian a semănat panica în apropierea unui centru comercial, împușcând mortal nouă persoane și apoi punându-și capăt zilelor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top