Miniciuna tehnocratei de la Justiţie pune în pericol cooperarea cu alte state UE
News

Miniciuna tehnocratei de la Justiţie pune în pericol cooperarea cu alte state UE

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, consideră că declarația ministrului Justiției, Raluca Prună, potrivit căreia, a mințit la CEDO spunând că există buget pentru șapte penitenciare în România, este una șocantă și ar trebui clarificată. Gîrbovan cinsideră că Declarația doamnei ministru va avea impact și asupra relațiilor cu celelalte state din UE în ceea ce privește cooperarea judiciară.

”Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat ca a mințit la CEDO, având încredere într-o „hârtie sub semnătura cuiva din statul român”.

Declarația doamnei ministru va avea impact și asupra relațiilor cu celelalte state din UE în ceea ce privește cooperarea judiciară.

loading...

Această cooperare se bazează pe premiza că fiecare stat membru are încredere în sistemele de justiție ale celorlalte state membre, iar această încredere depinde de o serie de parametri, care includ mecanismele de protecție a drepturilor fundamantele. În definirea acestora, jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului reprezinta un pilon important, făcându-se numeroase referiri la aceasta atât în fundamantarea actelor normative europene, cât și în deciziile Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Cine a semnat „hârtia” respectivă și ce măsuri se iau pentru tragerea sa la răspundere.

Ca judecator de scaun, atunci când solicit date sau informații de la instituții ale statului român, vreau să am ferma convingere că acestea sunt reale, pentru că îmi întemeiez hotărârea și pe acestea.

Posibilitatea ca o instituție a statului să inducă în eroare în mod intenționat un judecător este cu adevărat șocantă, de aceea este imperativ să se demareze urgent o anchetă, vinovații să fie sanctionați și consecintele minciunii spuse de ministrul justiției remediate”, a scris Dana Gîrbovan pe Facebook.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });