News

Ministerul Justiției și-a luat ȚEAPĂ. Ghiță trăiește bine-mersi în Serbia. Nu mai este nimic de făcut

Fostul deputat Sebastian Ghiță trăiește bine-mersi în Serbia, țară în care a fost depistat și pris în baza mandatului de urmărire internațională, iar Ministerul Justiției din România privește impasibil la situația judiciară a omului de afaceri.

Sursa zilei scrie că Ministerul Justiției se află acum, la patru luni, în situația de a privi cu impasibilitate la situația din Serbia, invocând, într-un răspuns transmis sursei, Convenția Europeană de Extrădare, semnată, în 1957, la Paris, care „nu prevede un termen pentru derularea procedurilor, timpul de soluționare a cererii rămânând la latitudinea statului solicitat, potrivit legislației sale”. Cu toate acestea, ministerul condus de Tudorel Toader nu a precizat dacă a purtat o corespondență cu omologii din Serbia pentru a afla care este stadiul procesului de la Belgrad.

loading...

Sebastian Ghiță se află în Serbia, în libertate, sub control judiciar, văzându-și de afacerile sale. Surse din anturajul omului de afaceri susțin că acesta și-a deschis două firme în țara vecină. După cum se știe, compania fondată de fostul deputat, Teamnet, are deja o filială în Croația, iar aceasta a avut deja contracte în Serbia și Croația, cu instituții publice.

loading...
To Top