Externe

Ministrul Economiei rus, mită de 2 mil euro. DEMIS şi ARESTAT

Președintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul economiei, Alexei Uliukaev, după ce acesta a fost plasat sub arest la domiciliu de un tribunal moscovit pentru că ar fi cerut o mită de 2 milioane de dolari de la principala companiei petrolieră rusă Rosneft, informează Reuters.

61847148

loading...

Uliukaiev a devenit demnitarul cu rangul cel mai inalt, care a fost arestat de procurorii rusi dupa lovitura de stat din 1991. Comisia Investigativa a anuntat ca ancheta va fi lansata in cel mai scurt timp posibil. Respectiva agentie investigativa ii raspunde direct presedintelui rus Vladimir Putin.

Conform unui comunicat al Kremlinului, Putin l-a demis pe Uliukaev pentru că „și-a pierdut încrederea în el.” Uliukaev a fost arestat în cursul nopții trecute sub acuzația că ar fi solicitat mită pentru o evaluare „pozitivă” în urma căreia compania petrolieră cu capital majoritar de stat Rosneft a achiziționat cu aproximativ cinci miliarde de dolari, în octombrie, 50% din acțiunile Bashneft din Republica Bașchiria, parte a Federației Ruse, a anunțat Comitetul de Investigații de la Moscova.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top