Ministrul Justiției le răspunde habarniștilor Hans Klemm și Klaus Iohannis
News

Ministrul Justiției le răspunde habarniștilor Hans Klemm și Klaus Iohannis

Într-un interviu de excepție pentru Antena 3, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a dat replica preşedintelui Klaus Iohannis, care în stilul să caracteristic care se bazează pe a arunca vorbe fără bază l-a criticat pentru „abordarea de profesor”, ca și cum  „abordarea de profesor” era ceva de luat în râs. Ăsta e președintele…

”Eu sunt mândru cu această calitate. Lunea eu îmi ţin cursurile în mod normal. Ca rector, sunt suspendat pe durata mandatului de ministru al Justiţiei. Ministrul Justiţiei nu are misiunea de a comenta afirmaţiile altui demnitar”, a spus cu decență Tudorel Toader, referindu-se la criticile preşedintelui.

Klaus a declarat, marţi seară, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confundat poziţia de acum cu aceea de profesor universitar, spunând că abordarea acestuia a fost una inadecvată pentru că, dacă constata că ceva nu este bine reglementat prin lege trebuia să vină cu un act să corecteze.

loading...

Ministrul Justiției a comentat și faptul că ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a spus din nou că Statele Unite ale Americii au anumite îngrijorări față de propunerile de modificare a legilor Justiției și apreciază că acestea ar putea „inversa” parcursul României în ceea ce privește statul de drept. Toader îl pune la punct spunând că Hans Klemm nu este jurist și nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, ceea ce în fond este adevărat.

„Eu am avut trei întâlniri cu ambasadorul Statelor Unite, dar întâlniri oficiale, nu private pentru că relațiile dintre noi nu sunt de natura unei întâlniri private. Toate trei au avut loc la Ministerul Justiției, toate trei au fost la solicitarea ambasadorului Statelor Unite.

Pot să vă spun faptul că ambasadorul Statelor Unite nu este jurist și cred, afirm în deplină cunoștință de cauză, pe de o parte nu-i jurist, pe de altă parte nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, reglajul, arhitectura autorităților din România și atunci cred că e greu să integrezi o propunere de modificare într-un context legislativ pe care nu îl cunoști”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

El a mai spus că este convins că, în urma formei finale a proiectului de lege, ambasadorul SUA şi alţi ambasadori cu care a vorbit vor vedea că nu are nicio agendă ascunsă şi că propunerile vor fi în acord cu standardele europene, cu Constituţia şi cu standardele Comisiei de la Veneţia.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });