News

Mircea Badea și cea mai tristă poveste

Mircea Badea a relatat în emisiunea „În Gura Presei” cea mai tristă poveste pe care o știe. „O poveste ca un blestem”, cum a spus realizatorul.

„Povestea lui Ionică cel prost. O poveste îngrozitoare, cea mai tristă și foarte profundă. Orice profunzime este tristă. Cred că am mai spus-o. (…)Povestea asta e oribilă și poartă ghinion. De fiecare dată s-a întâmplat ceva rău, dar asta e o constantă în viața mea. Povestea asta este pentru niște oameni anume. E o poveste pe care nu o poate recepta orice.

 Ionică era prost, era într-un sat. Sătenii făceau una-alta și se întrebau cu cine lasă oile, caprele și vacile. Cu Ionică. Se ducea pe marginea lacului. A doua zi o lua de la capăt. Într-o zi, din lac a ieșit o zână. I-a spus: „Ionică cred că ești un om special, aș vrea să vii cu mine pe fundul lacului să vezi frumusețile lumii”. S-a dus cu Ionică, acolo erau palaturi de cleștar, minunățiile lumii. După ce i-a arătat tot s-au întors pe malul lacului.
loading...

„Dar oile, vacile, nu pot, trebuie să mă întorc la săteni. Când a ajuns în sat le-a povestit ce i s-a întâmplat. Toți au început să râdă de el. A doua zi, s-a dus din nou pe marginea lacului. A venit din nou zâna, l-a dus iar pe fundul lacului…Se întâmplă la fel.

A treia oară, când a venit zâna, i-a spus: „E ultima dată. Dacă alegi să te întorci în sat, e ultima dată când mă vei vedea, când vei vedea minunățiile lumii”. Ionică a spus că trebuie să se întoarcă în sat. Zâna a dispărut. Ionică s-a întors în sat, unde oamenii îl așteptau râzând și l-au întrebat ce au văzut. Ionică a spus: „N-am văzut nimic”, a povestit realizatorul.

„Este una dintre cele mai triste povești pe care o știu. E ca un blestem. Și eu ca Ionică cel prost simt nevoia să spun ce am văzut”, a conchis Mircea Badea.

loading...
To Top