News

Mișcare surprinzătoare. Băsescu sare în apărarea Guvernului Tudose

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, senatorul Traian Băsescu, a făcut  o mișcare surprinzătoare duminică seară și a apărat Guvernul Tudose în emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1 TV. Fostul președinte consideră că Guvernului Tudose i s-a făcut o nedreptate prin modul în care a acționat DNA asupra lui. Ne referim aici la descinderea DNA dar și la sesizarea CSM doar pentru simplu fapt că Executivul a emis un comunicat de presă prin care a ținut să lămurească populație despre scopul vizitei procurorilor.

”Am văzut un lucru care pur si simplu m-a revoltat. S-a lansat în mass media că s-au dus 14 procurori la Guvern. DNA nu dă în primă fază nicio explicația apoi vine un comunicat lapidar, nu unul în care să spună ce a căutat.

loading...

Guvernul care era pe toată presă, în toată mass media , pe toate televiziune simte și el nevoia să dea o explicație de genul că au venit procurorii și au întrrebat de asta că de regulă DNA dă conținutul rechizitoriului, principalele elemente ale acuzării. S-a justificat și Guvernul ca să facă lucrururile mai explicite și spune că este vorba de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și se cercetează organizarea unui concurs.

Imediat DNA  a sărit și a spus că s-a dezvăluit ce e în anchetă păi ”Luluța când dădeai drumul la documente din dosar, când dădeai pe cucuveaua mov rechizitoriile înainte să le citească clinetul cum era?”. Adică au lăsat să se înțeleagă cei de la DNA că au sesizat CSM că Guvernul a dezvăluiri din anchetă. Păi când DNA dădea documente din dosare la presă și era judecat omul înainte să ajungă în fața instanței cum era?”, a spus fostul președinte.

De asemenea, Traian Băsescu a opinat că Laura Codruţa Kovesi îşi va duce mandatul de procuror şef al DNA la final. „Da. Feelingul meu este că îşi termină mandatul”, a conchis fostul şef al statului.

loading...
To Top