News

Mitropolitul Ardealului, spovedanie la DNA

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, s-a prezentat luni la DNA, potrivit unor surse judiciare, pentru a fi audiat ca martor. Potrivit acelorași surse, mitropolitul a fost chemat să dea o declarație în calitate de martor, într-un dosar în care procurorii investighează modul în care omul de afaceri George Becali și-a scris cărțile în timpul detenției.

”A spune ceva înainte de a se face cercetarea efectivă este o impietate din partea mea pe care nu pot să o fac. (…) Aveți rugămintea a nu spune că ÎPS nu dorește să nu dea declarații de presă. Le va da, dar la momentul cuvenit. Ar fi nefiresc să dea interviuri la intrarea la DNA. Nu va fi niciun aspect ascuns de ÎPS pentru că nu are de ce. Nu este nicio faptă penală”, a declarat avocatul Daniel Ionașcu,.

Procurorii DNA fac cercetări mai ample într-un dosar privind favorizarea făptuitorului, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care aceștia au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

loading...

În cazul lui George Becali, Inspecţia Judiciară susţine că afaceristul a avut timp extrem de scurt pentru elaborarea fiecărei lucrări, respectiv 10 zile pentru fiecare carte. El lucra două ore pe zi şi doar de luni până vineri. Recomandările au venit din partea unor personalităţi ale vieţii publice, Înalt Prea Sfinţia Sa profesor universitar doctor Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolit al Ardealului şi Înalt Prea Sfinţia Sa profesor universitar doctor în teologie, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.gigi-becali

Pentru a scăpa de mai multe zile de închisoare, Gigi Becali a publicat patru cărți, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”, „Becali şi politica”, „Becali şi Steaua”, „Muntele Athos – patria ortodoxiei”, iar pentru fiecare carte a primit o reducere a pedepsei de 30 de zile.

Patronul Stelei a recunoscut recent că nu el este autorul acestor cărți și că a profitat de o „portiță” din lege. Becali a declarat că este coautorul cărților și că doar a copiat după ce a scris îndrumătorul său. „Noi am speculat legea și ne-am creat un mic avantaj. Cred și eu că nimeni nu poate scrie 10 cărți de unul singur. Dacă legea permite să fii ajutat de îndrumător, de ce să nu profiți ca să scapi de pedeapsă mai repede? Eu pot să fac o carte cu un profesor universitar. El o scrie, iar eu, fără să scriu, sînt coautor. Astfel, legea îmi scade 30 de zile din pedeapsă„, a spus Becali la B1TV.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top