Monica Macovei, atac BRUTAL la Liviu Dragnea la ceas de seară. Solicitări către Tudorel Toader
News

Monica Macovei, atac BRUTAL la Liviu Dragnea la ceas de seară. Solicitări către Tudorel Toader

Europarlamentarul Monica Macovei nu are liniște până când nu atacă PSD și implicit pe liderul partidului. Aceasta are acum o problemă cu acțiunile la purtător așa ca vine cu o solicitare către autorități. Concret, Macovei consideră că Ministerul Justiției ar trebui să propună de urgență modificarea Legii 31/1990, în sensul eliminării acțiunilor la purtător, măsură necesară pentru combaterea corupției, evaziunii fiscale și spălării banilor.

loading...

Monica Macovei reafirmă că acțiunile la purtător sunt hârtii anonime, niște cecuri în alb, care se plimbă de la o persoană la alta fără ca aceste tranzacții să fie înregistrate undeva, fără să se cunoască beneficiarul și proprietarul real al afacerii, companiilor, conturilor sau bunurilor.

Într-un articol publicat de RISE Project în 2016, se precizează că 364 de firme românești au emis acțiuni la purtător, multe dintre ele obținând contracte cu statul de sute de milioane de euro.

loading...

“Nu știm cine deține acțiuni la purtător, dacă sunt sau nu politicieni. Tot RISE Project a dezvăluit că unul dintre beneficiarii unor acțiuni la purtător este liderul PSD, Liviu Dragnea. Am văzut că și fiul lui Dragnea a decis să emită acțiuni la purtător pentru ferma de porci pe care o deține.

Câți politicieni or mai fi ca familia Dragnea, să aibă acțiuni la purtător? Atunci când proprietarii unor afaceri sunt politicieni și se ascund în spatele unor acțiuni la purtător, iar firmele lor primesc contracte cu statul, adică din banii noștri, nu mai este vorba doar de o simplă afacere, ci de un tratament preferențial, avantaje pe piață și conflicte de interese la nivel politic.

Ar fi absurd să îi cer lui Liviu Dragnea să fie moral, a arătat că nu poate fi, dar îi pot cere ministrului Justiției să asigure un mediu de afaceri transparent, cu reguli și tratament egal pentru toate companiile, de stat sau private”, adaugă Monica Macovei.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });