Monica Macovei, mesaj OTRĂVIT pentru Guvernul Grindeanu
News

Monica Macovei, mesaj OTRĂVIT pentru Guvernul Grindeanu

Europarlamentarul Monica Macovei face afirmații grave și halucinante. E a susținut că Guvernul se pregătește să treacă de la nerespectarea legilor naționale la încălcarea Convențiilor internaționale pe care România și le-a asumat, le-a ratificat și s-a obligat să le respecte. 

”Convenția ONU împotriva corupției, adoptată la New York la 31 octombrie 2003, a fost ratificată de România prin legea 365/2004, publicată în Monitorul Oficial pe 5 Octombrie 2004. Pe vremea guvernului PSD-Năstase, așadar. Convenția ONU nu prevede niciun prag valoric de la care abuzul este considerat infracțiune și nici nu recomandă așa ceva. La noi, această infracțiune există în art 297 din Codul Penal, sub denumirea de abuz în serviciu și, în prezent, nu prevede un prag valoric, respectând Convenția ONU.

PSD, aveți onoare sau nu? Vă țineți măcar promisiunile internaționale? Pe cele din campaniile interne, știm de mult că nu, uitați-vă ce au făcut cu promisiunile cu majorările salariale de la 1 iulie 2017. Minciuni! PSD și Guvernul Grindeanu să se hotărască: suntem în ONU sau nu?

loading...

Dacă tot vreți neapărat să puneți un prag, atunci vă sugerăm să puneți prag pentru pedepsele acordate la abuzul în funcție: prejudiciu de la 1 euro la 10 euro – pedeapsa cu închisoare 1 an, de la 11 euro la 100 euro prejudiciu– pedeapsa cu închisoare 2 ani, de la 101 euro prejudiciu la 200 de euro – pedeapsa cu închisoare 3 ani etc.  Și fără suspendare.

La fel, modificați și la furt: pentru furtul unei găini – 1 lună de înshisoare, furtul unui porc – 2 luni de închisoare, furtul unei oi – 3 luni de închisoare etc. Când veți ajunge la furtul a 100.000 de euro, cât vrea Iordache să ridice pragul valoric, sau la 600.000 sau 1 milion de euro, cât propune Nicolicea, nu va ajunge o viață de om să acopere anii de închisoare”, a precizat Macovei pe blog.

Ea mai spune ca ar fi greu de înțeles ca CCR să impună introducerea unui prag valoric pentru abuz în serviciu, ar fi o motivare politică, nu juridică. În opinia lui Macovei, dacă PSD introduce prag valoric, atunci nu este urmare a deciziei CCR, ci a voinței unor penali, dornici să scape de anchete și de posibile condamnări.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });