News

Monica Macovei, mesaj pentru Laura Codruța Kovesi

Procurorul-șef Laura Codruța Kövesi s-a pripit când a renunțat la Doru Țuluș și Mihaiela Iorga, crede europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției.

Aceasta este de părere că șefa Direcției Naționale Anticorupție ar fi cedat „poate și din cauză că zi de zi e hăituită și insultată de atâta vreme”. Macovei îi dorește lui Kovesi să fie calmă și înțeleaptă în continuare și să rezolve criza din DNA. Ea a mai spus că a crezut că lupta împotriva DNA se va opri, dar și-a dat seama că, ”pentru politicieni, miza e prea mare și nu se vor opri până nu vor nimici instituția”.

loading...

”Am spus, în interviul pentru România Liberă, că eu cred că doamna Kovesi s-a pripit când a decis revocarea celor 2 procurori DNA. Poate și din cauză că zi de zi este hăituită și insultată de atâta vreme. A fost foarte multă vreme calmă. Îi doresc să fie calmă și înțeleaptă în continuare și să rezolve criza din DNA: să-i adune pe toți, să vadă ce probleme au unii cu alții, înainte ca instituția să facă implozie.

Și am mai spus că eu cred că această criză este determinată de oamenii politici. Am crezut că lupta aceasta împotriva DNA se va opri, dar îmi dau seama că, pentru politicieni, miza e prea mare și nu se vor opri până nu vor nimici instituția: ei vor să fure și să nu fie pedepsiți sau pur și simplu le e frică de ceea ce au făcut în trecut, de aceea vor să schimbe legile și să-i decredibilizeze pe procurori”, a precizat Macovei.

loading...
To Top