Monica Macovei, ură VISCERALĂ pentru Tudorel Toader. Declarații DEPLASATE
News

Monica Macovei, ură VISCERALĂ pentru Tudorel Toader. Declarații DEPLASATE

Europarlamentarul Monica Macovei și-a făcut o pasiune di a îl critica pe Tudorel Toader. Ea taxează dur, într-un interviu acordat EurActiv, tentativa guvernului de a modifica legile justiției, precizând că nu e vorba de o reformă, aceasta fiind făcută în 2005, pentru a putea intra în UE. Ea spune că Tudorel Toader trebuie să decidă: or e cu penalii, or e cu justiția.

loading...

”Sunt peste 3.350 de magistrați, plus 125 de auditori de justiție, care au semnat Memoriul de retragere a modificărilor propuse de Tudorel Toader la legile justiției. Când ai un număr atât de mare, mi se pare inadmisibil să schimbi legile împotriva sistemului. Tudorel Toader spune că va decide zilele acestea forma finală a modificărilor sale la legile justiției. Eu cer retragerea proiectelor de lege. Tudorel Toader trebuie să decidă: or e cu penalii, or e cu justiția. E simplu. Am spus acest lucru și în interviul pentru Euractiv.

loading...

Pentru cine nu își aduce aminte sau nu știe, reforma justiției s-a făcut în 2005, altfel nu intram în UE. Totul e să continuăm.

În rapoartele MCV nu se spune nimic despre schimbarea unor legi, ci se vorbește de practică: câte dosare au fost cu pedepse cu suspendare sau câte imunități au fost ridicate în Parlament, cât a durat ridicarea lor sau „marțea neagră” în care au încercat să schimbe Codul penal și să se scoată parlamentarii de sub un sfert din infracțiunile din cod. Toate acestea arată lipsă de voință politică și atunci asta e problema noastră: că avem instituții care lucrează și aplică legea cum sunt parchetele și instanțele, dar avem un mare minus la voința politică”, precizează Macovei.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });