News

Monica Tatoiu intervine în lupta lui Tudose cu băncile: E ca un pudel care…

Femeia de afaceri Monica Tatoiu nu poate sta pe margine prea mult timp. Aceasta intervine cu ”o scurtă analiză” în războiul dus de premierul Mihai Tudose împotriva băncilor care ”sunt pe pierdere”.

Tudose a dezvăluit aseară (20 august) că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat verificări la două din băncile care activează în România şi nu sunt pe profit, pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

”Eu cred că trebuie să le ajutăm, poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute” precizează ironic Tudose adăugând că, din 36 de bănci cu activitate în România, „18 sunt pe profit şi 18 nu”. ”Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?”, a competat premierul.

Monica Tatoiu spune însă că Tudose este ca un pudel se rasteste la un mastif.

loading...

”Ce inteleg eu ca se ascunde in spatele acestui mesaj fara precedent? Guvernul va trebui sa se imprumute. Deficitul creste. De unde se imprumuta?De la banci.Bancile astea „falimentare” sa faca bine sa nu ceara dobanzi pe masura „guvernului falimentar” ca o sa vada ele ce patesc cand vine ANAF-ul in control.Ceea ce uita Nea Tudose este ca atunci cand un pudel se rasteste la un mastif risca sa ramana fara blana,chiar daca se crede un „ciobanesc mioritic” spre seara”, scrie Monica Tatoiu pe Facebook.

Declarația lui Tudose:

”ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne’, băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte ‘safe’ să vă ţineţi economiile acolo. (…) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?” a precizat Mihai Tudose, la Antena 3, întrebat dacă este mulţumit de felul în care lucrează ANAF după ce a operat schimbări la nivelul conducerii instituţiei.

De asemenea, chestionat dacă este „o şmecherie” din partea băncilor respective şi cu concursul cui s-a ajuns la această situaţie, premierul a răspuns: „O, da. A statului, în general”.

loading...
To Top