News

Mugur Ciuvică, reacție NERVOASĂ după ultima mutare a DNA: Kovesi certifică veri….

Preşedintele Grupului de Investigaţii politice, Mugur Ciuvică, a reacţionat dur după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat procurorul general în legătură cu un comunicat de presă trimis de Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, în contextul percheziţiilor care au avut loc luni la sediul Guvernului, DNA precizând că au fost furnizate detalii ce pot afecta ancheta penală.

Ciuvică spune că prin aceste acţiuni, Laura Kovesi certifică veridicitatea înregistrărilor prezentate acum o lună în care spunea că trebuie să iasă cu un dosar tare.

”Când ăştia au dat un comunicat nevinovat ce fac ei (n.r. cei de la DNA)?  Le spun celor de la DNA să se autosesizeze. Cu alte cuvinte îi sesizează să se autosesizeze. Adică vine şi spune Kovesi ”băi slugilor de la Parchet să vă autosesizați în domeniul ăsta”. Este stalinism pur. Prin acțiunile de ieri și astăzi, doamna Kovesi nu face decât să certifice veridicitatea înregistrărilor prezentate acum o lună. Ce spunea atunci? Ne calcă ăștia pe cap. Trebuie să ieșim cu dosare tari. Trebuie să îi speriem și să le arătăm că suntem puternici. Asta face DNA-ul de ieri până astăzi. Încearcă să-i calcepe cei de la Guvern pe cap ca să arate că sunt puternici”, a spus Mugur Ciuvică la Antena 3.

Pasaje din cea de a treia înregistrare cu șefa DNA.

loading...

Am subliniat de 100 de ori că suntem sub autoritatea Ministrului Justiţiei şi domnul Premier cu această informaţie suntem monitorizaţi. Numa’ că nu ne-a zis „bă, voi treceţi la Executiv!” O să vină! E o poveste deocamdată, da’ trebuie să facem şi noi treabă ca să putem să contracarăm lucrurile astea. Dacă noi numa’ stăm … şi ei ne atacă şi noi înghiţim, asta e. Eu după decizia Curţii Constituţionale mi-aş fi dorit să ieşim cu un dosar cu un ministru, că mă gândesc să ştie că-i presăm. Sau, mă rog… ceva dosare importante. Ideea e că de bilanţ nu am mai ieşit cu nimic. (se uită către cineva) Poţi şi tu să vii cu o soluţie!

Pe vechea noastră „nu ne intimidăm, nu ne speriem, că suntem curajoşi„… păi atunci spuneţi-mi, că eu imediat schimb foaia şi zic ba, ne-am timorat, ne-am intimidat, nu-i teamă, a zis Curtea Constituţională că am derapat instituţional, că am ieşit din matcă … nicio problemă, numa’ spuneţi-mi să ştiu! Eu am crezut că suntem altfel de oameni. O să  iau Constituţia şi-o să devin băgată în seama dacă aşa trebuie.

Comunicatul care trebuia să rămână ”top secret” nu prezintă nimic deosebit

Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a transmis, marţi, un comunicat de presă în care informa că mai mulţi procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Bucureşti au efectuat percheziţii, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară emis de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, care are sediu principal în Palatul Victoria.

„Percheziţia s-a desfăşurat între orele 15.00 şi 19.00 şi a vizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de consilier 1 şi consilier 2, organizate de către minister în aceeaşi zi. Au fost audiate persoane de la cabinetul ministrului şi din minister – respectiv Comisia de concurs, au fost făcute fotografii şi filmări pe toată perioada percheziţiilor. Dorim ca ancheta să se desfăşoare cât mai repede şi să aflăm adevărul, astfel încât să ştim dacă au fost comise fapte în afara legii”, conform sursei citate.

loading...
To Top