Mungiu-Pippidi, două SCENARII nefericite dar posibile pentru România
News

Mungiu-Pippidi, două SCENARII nefericite dar posibile pentru România

Alina Mungiu Pippidi a explicat, la Realitatea TV, că vede două scenarii posibile pentru România şi că, în ciuda faptului că acestea pot părea pesimiste, nu înseamnă că ţara noastră nu are posibilitatea de a ieşi cu brio dintr-un moment care nu o onorează.

loading...

Preşedintele Societăţii Academice Române, Alina Mungiu Pippidi, spune că în ultima lună războiul politic intern a luat o turnură neaşteptată şi că există două posibile scenarii pentru România în Europa, niciunul dintre ele într-o culoare „roz”.

Pippidi explică: „Am lipsit de aici luna asta, dar lucrurile nu stau bine într-o ţară în care şeful statului crede că problemele cu şeful Senatului şi şeful Camerei Deputaţilor se pot rezolva băgându-i în puşcărie şi o ţară în care cei doi şefi de la Cameră şi Senat ţin în braţe şi alimentează o televiziune ca România TV, care îl prezintă în fiecare seară ca pe un infractor pe preşedinte şi cere suspendarea lui”.

Politologul a susţinut că nu se ştie dacă ţara noastră va mai fi „vreodată în situaţia de a ne alătura monedei Euro, s-ar putea să nu mai fie cazul” şi a creionat două scenarii posibile pentru România, atrăgând atenţia că nu există nicio entitate care să ne vrea răul sau să urzească planuri împotriva ţării.

loading...

„Este vorba că toţi cei din Europa s-au convins că suntem cei mai cu viteza de jos şi cred că, dacă va fi cazul, Europa va sta în viteză scăzută alături de noi. Dar e un plan bun?

A doua soluţie – lăsăm România pe alt palier, cu viteză scăzută, cu Bulgaria şi Grecia poate, şi te centrezi pe nucleul Europei şi îţi spui că te vei întoarce după ea când vei putea, aşa cum ai făcut deja în trecut, când ai salvat România.

Lumea îşi imaginează că Juncker are de ales, ori el nu are. Să nu considerăm că e un scenariu îndreptat împotriva noastră şi că nu ne vor. E ca şi cum ai sta câţiva ani în plus în clasa pregătitoare. Planul este să devii tu mai fit şi să ajungi într-o clasă superioară„, spune preşedintele SAR.

„Dacă politicienii români nu vor înţelege că trebuie să pună capăt războiului, totul se va duce la fund”, mai crede politologul Alina Mungiu Pippidi, explicând şi că, în Europa, „perioada bună s-a dus, acum e o perioadă foarte proastă. Măcar să rămânem pe orbită”.

Preşedintele SAR a explicat că, din perspectiva sa, ultima perioadă a permis atingerea unui climat de violenţă în societate.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });