Mungiu Pippidi spune lucrurilor pe nume: PSD nu este LĂSAT să guverneze
News

Mungiu Pippidi spune lucrurilor pe nume: PSD nu este LĂSAT să guverneze

PSD nu a fost lăsat să guverneze! Este concluzia dură trasă de Alina Mungiu Pippidi după cele opt luni care s-au scurs de la câștigarea alegerilor de către Coaliția PSD – ALDE. Aceasta mai spune că guvernarea PSD se lovește de pretențiile nelegitime ale unora care au pierdut alegerile și care au crezut că pe calea contestării poți să înlocuiești dorința a 60 la sută din alegători. Afirmațiile au fost făcute în emisiunea România 9 (TVR) realizată de jurnalistul Ionuț Cristache.

loading...

”După 8 luni putem spune că este haos si un oarecare regres în evoluția democrației românești care părea foarte bine consolidată. Partidul care a câștigat alegerile a fost în mare măsură împiedicat să guverneze, într-o bună măsură a fost împiedicat să guverneze de pretenții nelegitime ale unora care au pierdut alegerile și care au crezut că pe calea contestării poți să înlocuiești dorința a 60 la sută din alegători.

Agitația care s-a stârnit lunile astea se datorează și faptului că există un segment în opinia publică, foarte puternic condus de câteva voci cu autoritate care spun în general că PSD este un partid nelegitim și nu ar trebui să fie la guvernare și ar trebui desființat. Asta nu este o situație bună. Nu este o chestiune democratică și oricum nu poți spune că PSD este un partid care nu trebuie să guverneze oricâte păcate ar avea. Trebuie să înțelegem că atât timp cât există această mentalitate este greu să cooperezi peste partide.

loading...

Iar un al doilea motiv este greșeala enormă a PSD care a crezut că votul masiv le permite să pună în fruntea justiției pe avocații coruăpților ceea ce nu este o problemă că sunt avocații corupților că și pe ei trebuie să îi apere cineva dar acești avocați nu ar trebui să se ocupe și de legile anti corupție”, a spus Alina Mungiu Pippidi.

Alina Mungiu-Pippidi este președintele celui mai cunoscut think tank din România, Societatea Academică din România (SAR), și inițiatorul platformei civice România Curată. Ca politolog, având ca domenii de expertiză politicile publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizarea

Scrie în limbile română, franceză și engleză, iar cărțile și articolele sale au fost traduse în mai multe limbi. A predat și a conferențiat pe teme legate de tranziția lumii postcomuniste în mai multe universități, printre care Harvard, Stanford, Princeton și Oxford.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });