News

”Nicio diferență între atitudinea sfidătoare a doamnei KOVESI și atitudinea sfidătoare a domnului Toader”

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, se arată dezamăgait de atitudinea ministrului Justiției. Reamintim că politicianul a trimis ministrului o sesizare legată de șefa DNA dar oficialul nu s-a sinchisit să răspundă la ea.

”Absolut nicio diferență între atitudinea sfidătoare a doamnei KOVESI și atitudinea sfidătoare a domnului TUDOREL TOADER… Nici pentru una, nici pentru celălalt, nu există nici cetățeni, nici Parlament. Domniile lor nu se coboară să răspundă. O fac doar când AU CHEF. …Dar nu-i nimic. Dacă nici mâine nu binevoiește domnul ministru să răspundă în legătură cu sesizarea pe care am făcut-o (și pe care mulți CETĂȚENI o susțin chiar pe pagina de Facebook a Ministerului Justiției), atunci voi SCRIE! Nu despre domnia sa, nu despre Kovesi… Ci despre liderii politici care îl susțin până în pânzele albe și care, se vede treaba, nu au NICIO problemă cu atitudinea sfidătoare a acestuia!”, a precizat Pleșoianu.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu i-a cerut marți, 25 iulie, ministrului Justiției, Tudorel Toader, revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susținând că aceasta afectează grav, prin comportamentul său, independența justiției și imaginea Direcției Naționale Anticorupție.

loading...

„Domnule Tudorel Toader, ca ministru al Justiției, vă revine îndatorirea de a veghea atât la respectarea independenței justiției, cât și la buna conduită și justa conducere a instituțiilor din aria dumneavoastră de lucru, instituții care trebuie să garanteze prin activitatea lor vigoarea statului de drept. Vă atrag atenția, în acest sens, asupra faptului că procurorul-șef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, afectează grav prin comportamentul său atât imaginea instituției pe care o conduce, cât și imaginea justiției românești în ansamblul său”, arată deputatul social-democrat.

Pleșoianu consideră că șefa DNA se află „într-o situație imposibilă”, care ar duce la revocarea ei din funcție, acesta fiind motivul real pentru care refuză să răspundă la întrebările Comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009.

„Din două — una. Fie evenimentul a fost privat, iar atunci doamna Kovesi e obligată să demisioneze în baza propriilor declarații — ‘niciodată nu mă văd cu politicieni, cel puțin în timpul liber’. Fie evenimentul nu a fost privat, ci a constat într-o întrunire în interes de serviciu, iar atunci ministrul Justiției, onest și responsabil, având înainte de toate datoria de a veghea la respectarea independenței justiției și la buna și corecta funcționare a instituțiilor din aria sa de activitate și competență administrativă, are ca unică opțiune — solicitarea revocării din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi. Măsura se impune cu necesitate și celeritate! Altminteri, ar rezulta că Ministerul Justiției ar accepta, conștient și voluntar, ca independența justiției, imaginea justiției în ansamblu său, precum și independența și imaginea Ministerului Public și a Direcției Naționale Anticorupție să fie grav și greu remediabil afectate”, susține Liviu Pleșoianu.

loading...
To Top