Nicușor Dan visează la 10%, dar nu a reușit să strângă nici măcar semnăturile pentru parlamentare
News

Nicușor Dan visează la 10%, dar nu a reușit să strângă nici măcar semnăturile pentru parlamentare

Prşedintele USR, Nicuşor Dan, a prezentat, duminică, rezultatele unui sondaj de opinie referitor la intenţia de vot la alegerile parlamentare.

Nicușor spune că potrivit datelor, formațiunea pe care o reprezintă va obține 10% ca intenție la vot. Cifra este cel puțin ciudată deoarece USR nici măcar nu a reușit să strângă semnăturile necesare pentru participarea la alegeri. Uniunea Salvaţi România a strâns 45.000 de semnături, din necesarul de 200.000, pentru a participa la alegerile parlamentare din 11 decembrie, problema majoră fiind la semnăturile din străinătate, unde au adunat circa 1000 din cele 6.100 necesare.

Trecând peste acest aspect, Nicușor Dan spune că doar o prezenţă masivă la vot va putea să împiedice PSD+ALDE, formaţiuni creditate în sondaj cu 55% intenţie de vot, să formeze guvernul.

loading...

„Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie, de către firma „KANTAR TNS România”, firma care a prevăzut şi rezultatele de la BREXIT. Cu ei am mai lucrat şi la alegerile locale. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1 000 de oameni, există o marjă de eroare de 3%.

Sondajul arată că  dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, rezultatele ar fi următoarele: PSD – 45%, PNL – 25%, USR – 10%. Eu vă marturisesc că scorul ăsta uriaş pe care l-a făcut PSD este şi motivul pentru care am publicat acesta sondaj, pentru a arăta oamenilor că această variantă ete posibilă şi pentru a-i mobiliza să iasă la vot. Scorul nostru este mai bun decât ne aşteptam.

Noi ne-am ţintit 10% pentru alegerile parlamentare, iată că am şi ajuns la acest scor acum. Suntem pentru prima oară al treilea partid din România şi este expresia faptului că oamenii s-au săturat de partidele vechi”, a afirmat Nicuşor Dan, în exclusivitate la Realitatea Tv.

Potrivit sondajului de opinie realizat de Kantar TNS şi prezentat de Nicuşor Dan, PSD este creditat cu 45% intenţie de vot, PNL cu 25%, USR cu 10%, ALDE cu 7%, iar UDMR cu 5%.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });