News

Nicușor Dan: Vrem niște oameni din Guvern. Vremea tehnocraților abia începe

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat duminică seara, că se află în discuții cu cinci – șase oameni din Guvernul Cioloș pentru a intra în USR. El spune că este tipul de oameni pe care ei îi caută.

”Este tipul de oameni pe care noi îi căutăm. (…) Considerăm că oamenii pe care îi luăm se potrivesc cu ceea ce aşteaptă publicul nostru de la noi. Oameni cu care discutăm sunt cinci-şase. Câţi vor veni, asta vom decide împreună”, a adăugat Dan, întrebat de ce e important să atragă pe listele USR miniştrii tehnocraţi.

Potrivit unor surse politice, printre miniştrii cu care negociază USR candidatura pe listele formaţiunii se regăsesc Dragoş Pîslaru, Cristian Ghinea şi Vlad Voiculescu, miniştrii Muncii, Fondurilor Europene şi Sănătăţii.

loading...

Nicuşor Dan a afirmat recent, că în vreme ce liberalii cred că vremea tehnocraţilor a trecut, USR este de părere că ”abia începe”.

”Guvernele politice au eşuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administraţia publică, în jurul lor au înflorit corupţia şi clientelismul. Guvernul Cioloş nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administraţiei, a dat sens consultării publice, a adus profesionişti în fruntea şi în interiorul ministerelor. Am afirmat că mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş, însuşi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulţi cetăţeni îşi doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini”, a scris preşedintele USR pe Facebook.

Potrivit liderului USR, este legitimă cererea premierului Dacian Cioloş ca miniştrii care vor să candideze să demisioneze din Executiv.

”Nu e deloc ilegitim, ba chiar e extrem de legitim pentru orice om să se gândească unde va fi peste trei luni, când mandatul lui în Guvern va înceta – se va duce la Bruxelles, se va duce în privat, se va duce la un ONG, într-un partid politic?”, a subliniat Nicuşor Dan.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top