Nistorescu, despre asaltul pentru dărâmarea Guvernului. Tandemul Iohannis-Hellvig. Planul Ponta
News

Nistorescu, despre asaltul pentru dărâmarea Guvernului. Tandemul Iohannis-Hellvig. Planul Ponta

Jurnalistul Cornel Nistorescu scrie un editorial zguduitor în Cotidianul despre ceea ce doresc anumite forțe să se întâmple pe scena politică românească. El consideră că avem de-a face cu o forţă orchestrată, cu o singură temă. Neutralizarea preşedintelui PSD şi, pe cale de consecinţă imediată, a majorităţii parlamentare pe care o conduce.

loading...

Mai mult, el scrie că cine îşi imaginează că atacurile disperate ale lui Victor Ponta la adresa unui fost coleg de partid, dar mai ales de înţelegeri şi aranjamente politice, vin numai din subconştientul său turbionar se înşală. În plus, circulă zvonul că aceleaşi forţe bine orchestrate se pregătesc să dea asaltul şi asupra CCR (Curţii Constituţionale a României). Redăm câteva pasaje:

Presupun că şi copiii înţeleg că Liviu Dragnea este în pericol de moarte. Toate dosarele, audierile şi atacurile din presă ne arată că avem de-a face cu o forţă orchestrată, cu o singură temă. Neutralizarea preşedintelui PSD şi, pe cale de consecinţă imediată, a majorităţii parlamentare pe care o conduce.

Cine îşi imaginează că atacurile disperate ale lui Victor Ponta la adresa unui fost coleg de partid, dar mai ales de înţelegeri şi aranjamente politice, vin numai din subconştientul său turbionar se înşală. Victor Ponta se poartă de parcă şi el ar fi o voce a serviciilor secrete, măcar româneşti, şi că a fost implicat, direct sau mai subtil, în campania anti-Dragnea.

Circulă zvonul că aceleaşi forţe bine orchestrate se pregătesc să dea asaltul şi asupra CCR (Curţii Constituţionale a României). Dosarele judecătorilor care nu răspund la comenzile Binomului umplu sertarele de la DNA şi se anunţă ca priorităţi ale perioadei următoare. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de protestele şi demonstraţiile destul de palide (şefii aveau alte treburi şi priorităţi) la adresa instituţiei care a îndrăznit să dea decizii anti-DNA şi anti badea Gusti Lazăr, împotriva intereselor SRI şi ale altora. Ceea ce înseamnă că trebuie să ne aşteptăm şi la reeditarea episodului Toni Greblă, una dintre cele mai scîrboase înscenări ale Binomului împotriva CCR. (…)

loading...

Noi ne-am imaginat şi am sperat că, odată cu plecarea marinarului, vom avea parte de o schimbare. Klaus Iohannis chiar s-a lăudat cu un „altfel de politică“ faţă de monstruozităţile patentate de Traian Băsescu. Şi a adus un alt şef la SRI şi un alt director operativ, fizician şi specialist în expertize pe ţevi de tun de mare calibru (şi de care nu s-a prins că sunt numai din cauciuc!?). Dar nici o schimbare nu s-a produs, nici în modul de a funcţiona al SRI şi nici al DNA. Dimpotrivă, am asistat la o simplă continuare. (…)

Tandemul săsesc al puterii din România, adică Iohannis-Hellvig, n-a făcut decît să îşi instaleze în posturi-cheie oamenii de încredere şi, feriţi de lumina reflectoarelor, să-şi creeze o nouă unitate în SRI, centrată pe curăţArea clasei politice. Dar nu de corupţi, ci de incomozi.

Incomozi din politică, din presă, din afaceri, din analiza acestei perioade. SRI-ul marca Iohannis-Hellvig pare a nu se concentra pe ameninţările la adresa României, cît mai ales pe operaţiuni care vizează viaţa politică din ţara noastră.

Şi mai ales adversarii. Protocoalele SRI cu DNA şi celelalte instituţii ale Justiţiei (Înalta Curte, Parchetul General etc.) nu au fost denunţate în nici un fel. Informaţiile SRI circulă în continuare către DNA, dar nu cu adresă, ci direct, către cei aproape 200 de acoperiţi ai SRI-ului din acest mecanism.

Cele ce se petrec în aceste zile capătă un soi de logică. Dragnea la porţile penitenciarului, dosare de judecători CCR scoase la iveală, sforile din CSM, canale media gripate şi inamici periculoşi neutralizaţi pe faţă”, atrage atenția Nistorescu.

loading...
To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });