News

Nistorescu îl DISTRUGE pe Ponta și ”îl aruncă la TOMBERONUL” politicii românești

Jurnalistul Cornel Nistorescu îl nimicește într-un editorial din Cotidianul pe fostul premier, Victor Ponta care recent și-a relansat cariera politică alături de formațiunea pro România. Cu ce s-a lansat Victor Ponta? Cu înjurături, bîrfe, ironii și atacuri la Liviu Dragnea. Scrie tăios Nistorescu dar nu putem să nu îi dăm dreptate pentru că chiar așa stau lucrurile.

Ce minuni a făcut Victor Ponta? El se poate lăuda cu destule reuşite economice care deseori se estompează sub acuzele de plagiat și sub bănuielile de colaborator al serviciilor. Victor Ponta a jucat cu toată lumea. Cu Traian Băsescu, cu Elena Udrea, cu George Maior. Într-o piață în care se discută mai mult despre principii morale pe care nimeni nu le respectă, Victor Ponta a izbutit să ajungă la imaginea unui politician uns cu toate alifiile. Dar în cel mai rău sens posibil.

Să zicem că Victor Ponta a învățat ceva și din prietenia cu George Maior, și din cea cu Adrian Năstase, și din cea cu Crin Antonescu (cea mai invocată, dar și cea mai trădată) și că scurta pauză între demisia de după accidentul Colectiv și tentativa de a-l sprijini pe Sorin Grindeanu i-a folosit la ceva.

Greșit! Victor Ponta nu pare să fi progresat cîtuși de puțin în materie de abilitate politică. S-a aruncat cu Sorin Grindeanu în orele de criză ale premierului blocat de Liviu Dragnea și s-a făcut de rîs. Alegerea pripită a arătat două lucruri. Că Victor Ponta nu s-a copt și că se grăbește să revină în politică. Oricum, oricînd, cu oricine. Și a făcut-o! S-a înscris la Daniel Constantin și a făcut o conferință de presă cu fostul ministru Sorin Câmpeanu.

Cu ce s-a lansat Victor Ponta? Cu înjurături, bîrfe, ironii și atacuri la Liviu Dragnea: „Eu nu cred că există cineva, un român din cei 20 de milioane, care să aibă cel mai mic dubiu că Tel Drum e a lui Dragnea. Toată lumea știe. Suntem foarte mulţi care știm în mod direct chestia asta. Faptul că Liviu se poate duce la televizor și atât de senin să spună că din 2004 nu a mai vorbit cu ei, pe mine mă sperie. (…) Toată lumea știe. Nu e vreun secret. Dar de ce să te duci la televizor să spui că nu-i cunoști din 2004? Aici e o chestie totuși un pic patologică“. Are dreptate Victor Ponta. Dar acuzația cu patologicul este valabilă și pentru el. A condus partidul și guvernul știind toate acestea și n-a zis niciodată nimic. Nu cumva l-a protejat pe coruptul pe care îl acuză?

loading...

În mod normal ar fi trebuit să anunțe instituțiile statului, chiar să depună mărturie, mai ales că afacerea Tel Drum era pe agenda publică atunci.

De ce calibru moral este un om care coabitează mulțumit cu un bandit, iar mai apoi, cînd acesta îi întoarce spatele, se duce și-l toarnă peste tot?

Să trecem peste golăniile de cartier ale lui Victor Ponta. Acum s-au reunit trei politicieni, foști miniștri (de crezut că au și o secretară și un șofer!), ca să ne spună că împreună se vor avînta pe apele tulburi și agitate ale politicii românești?

Care este marele lor proiect? De ce au făcut un partid? Eu nu vreau să văd listuța cu 10 măsuri, din care cel puțin trei să fie creșteri de salarii și pensii și două reduceri de taxe (de care oricum uită după ce pleacă de la emisiunile de televiziune). Mă refer la o idee majoră. Altceva decît strîmbele, turnătoriile, înjurăturile?

Declarații în genul celei de mai jos nu ne arată decît vocația de turnător: „Ăsta îi minţea pe cei din partid. Nouă, lui Sebi Ghiță și mie, ne-a spus foarte clar că e bine, s-au înțeles, au avut diverse discuții. Sebi Ghiță mergea la sediul din Kiseleff mai des decât mine“.

Acuzațiile pe care Victor Ponta le proferează mai nou la adresa lui Sebastian Ghiță, fostul său locotenent în tot felul de îmbîrligături, s-ar putea să i se întoarcă, mai ales că sunt destui cei care povestesc cum premierul PSD Victor Viorel Ponta n-a fost decît omul de la înaintare al unui diabolic om de afaceri din Ploiești”, a scris Nistorescu.

loading...
To Top