News

Nistorescu: Lațul din jurul lui Coldea și al Laurei Kovesi se strînge tot mai tare. Și în jurul lui Iohannis…

Jurnalistul Cornel Nistorescu trece ”în revistă” într-un editorial din Cotidianul TĂCEREA președintelui Klaus Iohannis la scandalurile din Justiție dar și la ultimele declarații explozive făcute de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir. Asta să nu mai vorbim la cele aruncate pe piață de Sebastian Ghiță trecute cu vederea de președinte.

”Degeaba președintele Klaus Iohannis s-a făcut că-l trece în rezervă pe generalul Florian Coldea. Îl apără ca să-și țină gura. Abuzurile dezvăluite de Sebastian Ghiță au mai ridicat puțin din vălul care acoperea operațiunile murdare coordonate de smucitul general (marcat și neurologic de periculoasele sale lucrături). În ciuda avalanșei de date și de informații, Klaus Iohannis și echipa sa au încercat să îngroape scandalul, fără să realizeze că încălcările Constituției, dirijarea în stil totalitar a Justiției și a proceselor, arestările făcute la ordin și pe bază de interes, penetrarea presei și a partidelor politice, toate vor ieși la iveală.

Mărturisirile colonelului (r) Daniel Dragomir, fost comandant al Departamentului Antiterorism din SRI, echivalează cu o depoziție de importanță uriașă. Klaus Iohannis nu se mai poate uita la Lună și nici fredona valsuri austriece în drumurile sale spre Sibiu. Trebuie să acționeze cumva. Lațul din jurul lui Florian Coldea și al Laurei Codruța Kovesi se strînge din ce în ce mai tare și, vrînd-nevrînd, se strînge și în jurul său”, scrie Nistorescu.

loading...

Aceasta mai consideră că dezvăluirile colonelului nu mai pot fi ignorate pentru că ele confirmă implicarea SRI în partidele politice, în controlul proceselor deschise împotriva adversarilor politici ai președintelui și ai serviciilor. SRI-ul și Parchetul General au folosit pretextele terorismului pentru a intercepta convorbiri și urmări cetățeni.

DNA-ul și SRI-ul au folosit apoi anticorupția pentru neutralizarea adversarilor politici sau a celor căzuți în dizgrație. Toată campania anticorupție, atît de lăudată în străinătate de propagandiștii și partizanii Binomului, se dezumflă spectaculos. Daniel Dragomir a vorbit luni seară la RTV despre dosare protejate, despre dosare contrafăcute, despre abuzuri și încălcări ale libertăților cetățenești și ale Constituției României. Oricum am întoarce-o, nu putem trece mai departe! (…)

Cercetarea cadavrelor din dulapurile SRI se impune cu stringență. Din păcate, ne lipsesc procurorii, parlamentarii și ofițerii care să ia la mînă toate cadavrele lăsate prin dulapurile SRI rămase din mandatul scăpat de sub control al lui Florian Coldea și al Laurei Codruța Kovesi.

Poate că un alt serviciu aliat sau o comisie de parlamentari europeni ar putea contribui măcar la strîngerea probelor și înregistrarea mărturiilor. Numai așa România va putea demantela controlul abuziv al unuia dintre cele mai totalitare servicii secrete asupra unei societăți cu pretenții și aparențe democratice”, a mai scris Nistorescu.

loading...
To Top