News

Nistorescu: Pe umerii Băseștilor rămâne o povară de care nu-i descarcă nici Judecata de Apoi

România nu va recupera într-un secol ce a pierdut într-un deceniu de băsism feroce. Este concluzia jurnalistului Cornel Nistorescu care scrie în Cotidianul un editorial după eliberarea fratelui fostului președinte.

Acesta scrie căc u numai un an și jumătate de pîrnaie, Băseștii se pot socoti norocoși și se pot simți ca în al nouălea cer. S-au umplut de sînge, dar au rămas cu ceva, greu de spus cît, probabil cu mult mai mult decît ar fi cîștigat din 500 de voiaje pe oceanele lumii și prin restul Universului.

”Cu o moșie, cu case la Snagov și la Băneasa, cu o flotă învîrtită în stil Iosefini, cu salbă de la țigani, cu sprijin electoral de la aceștia, cu petreceri, cu o nuntă transformată în strîngere publică de șpagă și pe care nici un procuror n-a cercetat-o, cu afaceri în Port, cu nici prin cap nu le trece polițiștilor și procurorilor ce.

loading...

Și, cu toate acestea, pe umerii Băseștilor rămîne o povară de care nu-i descarcă nici Judecata de Apoi. Au lăsat atîta putoare prin instituții, pe funcții, pe starea de lucruri din țară, încît România nu va recupera într-un secol ce a pierdut într-un deceniu de băsism feroce. Pentru prima oară în istoria statului român, fratele unui conducător s-a amestecat în asemenea găinării și s-a dovedit a fi cel mai penibil ambasador al președintelui României în cele mai necurate și descalificante afaceri posibile. Cele cu Justiția.

A luat Mircea Băsescu patru ani de pușcărie și a executat unul și jumătate, deși învîrtelile cu clanul Bercea Mondial aveau cauze pentru alte trei-patru dosare și pentru alți 10 ani de detenție. Frații Băsescu rămîn a fi bănuiți de folosirea unor miniștri, a Parchetului și a DNA-ului în interese personale. Ticăloșiile Băseștilor nu pot fi uitate cu una, cu două. Oricîtă gură ar face Traian Băsescu pe la televiziuni, pe net și pe Facebook sau pe la Chișinău, el rămîne autorul unor scandaluri și afaceri sfîrșite în coadă de pește.

Întîi de toate, Flota, dosar scos pe ușa din dos din ghearele Justiției. Energie pentru ALRO și moșia de la Nana sunt suficiente pentru a-l aduce pe afaceristul Băsescu la bară sau în boxă. Traian Băsescu rămîne marcat de un sprijin dat de DNA în afacerea cu Bercea Mondial și cu banii fratelui său. La un moment dat, fostul președinte se lăuda că după ce va pleca de la Cotroceni ne va dezvălui toate secretele acestui dosar – înscenare, zice el. Nu ne-a spus nimic”, scrie Nistorescu.

loading...
To Top