News

Noaptea minții. Așa arată parteneriatul? Maior și Coldea, decorați de către directorul CIA

Fosta conducere a Serviciului Român de Informații (SRI) a fost decorată de directorul CIA, Michael Pompeo într-o ceremonie ce a avut loc în luna mai în Statele Unite în luna mai a acestui an, dezvăluie Adevărul.

Fostul director SRI, George Maior, actualmente ambasadorul României la Washington, a primit distincția Ordinul Earl Warren pentru “parteneriatul deosebit cu Statele Unite şi excepţionala viziune de cinducere de care a dat dovadă cât a fost director al Serviciului Român de Informaţii”.

loading...

Distincţia primită de Maior poartă numele fostului şef al Curţii Supreme a SUA, Earl Warren, considerat o persoană important şi curajoasă, care a avut un impact profund asupra istoriei americane. “La fel, aţi avut un impact profund şi pozitiv în dezvoltarea SRI şi aţi fost esenţial în dezvoltarea relaţiilor robuste, care rezistă şi azi, între serviciile noastre”, se precizează în documentul prin care directorul CIA anunţă decorarea lui Maior.

În schimb, fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost decorat cu distincția Alben W Barkley. Dinsticția poartă numele fostului vicepreşedinte al Statelor Unite în administraţia Harry Truman.

loading...
To Top