News

Noaptea minții. Membru CSM: Tudorel Toader a pus bombe la fundamentul Justiţiei

Afirmație socanta. Tudorel Toader a pus şase bombe la fundamentul Justiţiei, a declarat Andreea Chiş, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru Digi24. În opinia magistratului, prin acest proiect se încearcă subordonarea Justiţiei din România.

”Ministrul a spus „am dat curs multor solicitări de la procurori și judecători în primăvară”, ceea ce e adevărat, dar faţă de consultările din primăvară a venit cu şase chestiuni esenţiale care sapă la fundamentul Justiţiei. Mi se pare că ministrul a venit să repare acoperişul, răstimp în care a pus șase bombe”, a spus Andreea Chiș.

loading...

Una dintre ele este numirea Procurorului general la propunerea Ministrului Justiției, explică magistratul: „Dacă tu eşti cel care decide cine va fi procurorul general, iar procurorul general decide cine va face parte din secţia care va cerceta judecători şi procurori, dacă ministrul preia Inspecţia Judiciară şi decide cine vor fi inspectorii. Ministrul decide cine vor fi procurorii care îi cercetează pe judecători, cine vor fi judecătorii care îi cercetează pe alţi judecători. Prin asta practic are o sabie a lui Damocles, e a lui Tudorel Toader, deasupra capului fiecărui judecător”.

”Dacă se adoptă în formula asta, cu aceste propuneri pe care eu le-am numit bombe, cred că asta se urmărește. Să nu mai avem un sistem judiciar independent. Cred că asistăm la o tendinţă de restauraţie, de subordonare a justiţiei. Polonia e un model bun pentru cei care au făcut acest proiect de lege”, a mai declarat Andreea Chiș, pentru Digi24.

Declarațiile Andreei Chiș vin în contextul în care aproape 10% dintre magistrați au semnat un memoriu prin care cer Guvernului să retragă proiectul de modificare a Legillor Justiţiei.

loading...
To Top