News

Norica Nicolai pune punctul pe i: E nevoie de o răcire a relațiilor cu Turcia

Europarlamentarul român Norica Nicolai spus, marți seară, că abordarea României în relația cu Turcia este una greșită. De asemenea, ea a motivat și a explicat că și Uniunea Europeană a abordat greșit relația cu Turcia, când i-a oferit bani să țină refugiații la graniță.  

“A fost o mare greșeală încălzirea relațiilor cu Turcia. Europa ar cam trebui să trieze, să accepte doar ce vine din Convenția de la Geneva, refugiații din Siria și să întoarcă imediat de la frontieră pe cei care vin cu infracțiuni economice. Da, părerea mea este că e nevoie de o răcire a relațiilor cu Turcia. Părerea mea este că UE a greșit abordarea cu Turcia. Nu dai bani unui stat să țină refugiații la graniță, se creează un precedent. Noi ar trebui să cerem suspendarea negocierilor cu Turcia, pentru că nu respectă tratatul de la Copenhaga, vorbim despre drepturi și libertăți”, a spus Nicolai la Antena 3.[irp posts=”10788″ name=”Turcia: Premiul pentru regie, acordat lui Tayyip Erdogan?”]

loading...

Europarlamentarul mai afirmă că nu este posibil să arestezi, fără niciun fel de mandat, niciun fel de temei legal, 3.000 de judecători, militari, cu încălcarea tuturor acordurilor internaționale.

Ultimele știri din Turcia mai arată faptul că gguvernul premierului Benali Yildirim a dispus demiterea a 15.200 de angajaţi ai Ministerului Educaţiei suspectaţi că ar avea legături cu mişcarea clericului Fehtullah Gullen, principalul adversar al lui Recep Erdogan stabilit în Statele Unite. După tentativa de lovitură de stat de vineri seară, Administraţia de la Ankara a demarat o campanie de înlocuire a cadrelor din armată, sistemul judiciar şi poliţie.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top