News

Chiar se schimbă ceva! Klemm pleacă. Kovesi fără protector. Noul ambasador al SUA

Administratia Trump s-a decis sa faca marea mutare atat de asteptata in Romania. Este vorba, desigur, despre desemnarea unui nou ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, care sa-l inlocuiasca pe controversatul Hans Klemm. Informația a fost prezentată în exclusivitate de jurnalistul Cătălin Tache de la Național.

Acesta anunță că din informatiile de ultima ora intrate in posesia lui, pe lista scurta a republicanilor au mai ramas doar doua nume : Elias Wexler si John Rakolta Jr. Si chiar daca Wexler se afla in ultimele zile in „pole position”, se pare ca, la acest moment, Rakolta este marele favorit pentru a fi desemnat drept noul ambasador al SUA in tara noastra!

loading...

”Extrem de interesant este ca ambii „finalisti” au puternice legaturi cu Romania, Rakolta nascandu-se in SUA, intr-o familie de emigranti romani din Ardeal,  in timp ce Elias Wexler s-a nascut chiar la Iasi, familia sa emigrand ulterior in Israel. Oricum, atat Wexler, cat si marele favorit Rakolta sunt nu doar niste republicani convinsi, dar si buni cunoscatori ai realitatilor din Romania, astfel ca desemnarea oricaruia dintre ei ar reprezenta o veste mai mult decat buna pentru autoritatile de la Bucuresti.

Primul lucru care se poate spune despre marele favorit John Rakolta Jr. este ca bunicii acestuia au emigrat din Ardeal, tatal sau fiind unul dintre cei mai importanti oameni de afaceri din Detroit, o figura importanta a comunitatii de afaceri din acest oras. Lucru dovedit si de faptul ca John Rakolta Senior era inca din anul 1971 conducatorul influentului consortiu Walbridge Aldinger”, scrie Cătălin Tache.

Klemm este un ambasador controversat care și-a atras repede antipatia multor români. De la poze cu steagul secuiesc la indicatii asupra justitiei si apărarea lui Kovesi el a trecut prin toate. Asociatiile profesionale din Justitiei s-au simtit de multe ori deranjate de declarațiile ambasadorului SUA în România. Sperăm doar ca noul ambasador să vină cât mai repede și să nu se mai comporte ca un stăpân ci ca un partener doar suntem parteneri strategici, nu? Important este si faptul ca DNA nu va mai avea suport IN TOT ce face.

loading...
To Top