News

Nu e de joacă! Raed Arafat, avertisment IMPORTANT pentru români

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că există riscul ca numărul incendiilor de vegetație să crească din cauza temperaturilor extreme, dar dă asigurări că pompierii sunt pregătiți să intervină. Mai mult, acesta lansează și un mesaj populației.

„Există, normal, un risc ca incendiile de vegetație să crească. Pentru asta, pompierii sunt pregătiți. Depinde acum care va fi situația. De exemplu, și nu este un secret, că s-a reaprins focarul care a fost în Mehedinți. Avem un focar aprins în zona montană și o să intervenim inclusiv pe cale aeriană în cursul zilei de azi pentru stingerea lui, dar alte situații pot să apară. Sfatul meu către populație (…) este evitarea expunerii între orele 10-11,00 dimineața și 18-19,00 seara„, a afirmat, joi, Arafat într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Șeful DSU mai spune că autoritățile locale trebuie să-i verifice, prin serviciile lor sociale, „pe cei care stau singuri, să verifice că au ce le trebuie și nu au probleme din cauza căldurii”.

loading...
To Top