Nu și-a potolit setea de bani! Dovada că Soros a câștigat de pe urma Brexit
News

Nu și-a potolit setea de bani! Dovada că Soros a câștigat de pe urma Brexit

George Soros pare tot mai lacom de bani, iar această sete nu are leac pentru el. Purtător de cuvânt al omului de afaceri anunța în urmă cu doar câteva zile că Soros nu a pariat împotriva lirei înaintea votului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar a făcut profit de pe urma altor pariuri care au legătură cu rezultatul votului. Acum mai multe informații au ieștit la suprafață!

DPA dezvăluie faptul că miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile băncii germane Deutsche Bank vor scădea în urma deciziei Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană. Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial din Germania, imediat după votul de vineri din Marea Britanie, fondul Soros Fund Management a luat o poziție short pentru aproximativ șapte milioane de acțiuni Deutsche Bank în valoare de 100 milioane de euro.

loading...

Într-o vânzare de tip „short”, investitorii acceptă să vândă acțiuni pe care nu le dețin încă în speranța că vor putea să le cumpere ulterior la un preț mai mic. Diferența de preț reprezintă profitul sau pierderea, dacă pariul dă greș.

În cazul lui George Soros, pariul pe Deutsche Bank a fost unul profitabil în condițiile în care luni, la închiderea tranzacțiilor, acțiunile Deutsche Bank pierduseră aproximativ 20% din valoare. Profitul facut în doar câteva zeci de ore se ridică la circa 10 – 15 milioane de euro.

În 1992, Soros a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină. Atunci Soros a utilizat fondul Quantum Fund pentru a paria că lira sterlină este supra-evaluată în raport cu marca germană. Speculațiile lui Soros au forțat Guvernul britanic John Major ca în data de 16 septembrie 1992, denumită popular „miercurea neagră” (Black Wednesday), să retragă lira sterlină din mecanismul European Exchange Rate Mechanism (ERM) pentru că nu a putut menține lira la nivelul convenit în limitele ERM.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });