Externe

O aeronavă NATO a fost la un pas să ciocnească o aeronavă cu pasageri rusească

O aeronava cu pasageri ruseasca a fost nevoita sa procedeze la o schimbare brusca de altitudine pentru a evita coliziunea cu un avion strain, probabil militar, in noaptea de miercuri spre joi. Interfax, citand o sursa din domeniul apararii, noteaza ca aeronava cu pasageri zbura de la Sahalin in Kurile (Extremul Orient rus).

„Un avion de pasageri Bombardier a plecat din Sahalin noaptea trecuta si, urcand la altitudinea de aproximativ 6.000 m, se indrepta spre Kurile. Dar dispecerii au observat apropiindu-se de acesta la aceeasi altitudine un avion neidentificat, care nu raspundea la mesajele emise de la sol”, a indicat sursa citata de ziare.com.

loading...

Avionul neidentificat a traversat ilegal un coridor aerian pe care se deplasa aeronava de linie. „S-a decis ca aeronava de pasageri sa coboare de urgenta pentru a evita o apropiere periculoasa sau chiar o coliziune”, a sustinut interlocutorul Interfax.

Controlorii de trafic aerian, a mai spus el, au incercat in mod repetat sa contacteze avionul neidentificat, dar echipajul acestuia nu a raspuns. A fost posibila doar inregistrarea semnalului transponderului radar. Conform clasificarii internationale, ar fi vorba de un avion NATO, scrie agentia de presa rusa.

Interfax nu a obtinut o confirmare oficiala a acestei informatii, desi stirea sa este citata de numeroase canale media locale.

loading...
To Top