News

O întrebare pentru #rezist (entul) Van Groningen: A plătit banca Raiffeisen impozite în România?

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a dezvăluit că 70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani. 

Daniel Zamfir (cunoscut pentru legile care iau apărarea debitorilor în raport cu băncile) a declarat miercuri pentru PSnews.ro că joi, la prima oră, îi va trimite o solicitare oficială guvernantului, pentru ca acesta să prezinte o situație detaliată cu impozitele plătite în ultimii cinci ani nu doar de către bănci, ci și de instituțiile financiare nebancare (IFN).

”Țineți minte că acum doi ani ANAF a dat lista rău-platnicilor persoane fizice, de a bulversat o țară întreagă? Și nici măcar nu erau toți în situația aia! Ia să prezinte acum ANAF-ul, tot public, lista băncilor și a instituțiilor financiare nebancare care n-au plătit impozit la stat! Vreau s-o văd – e de interes public!” a subliniat Zamfir.

Daniel Zamfir i-a transmis un mesaj tăios lui Steven van Groningen, CEO-ul Raiffeisen România, prezent la protestele #REZIST din iarnă.

loading...

„Eu aș vrea să-l privesc în ochi pe Steven van Groningen, pe domnul #REZIST, și să-l întreb: a plătit banca Raiffeisen impozite în România, având în vedere profiturile uriașe pe care le face aici? Nu de alta, dar văd că se declară fericit că-i mulțumește lumea că a fost #REZIST”, a mai spus Zamfir.

Preşedintele Raiffeisen România, Steven van Groningen, stârnea în februarie controverse în spaţiul public după ce a ales să iasă în stradă la protestele din Piaţa Victoriei împotriva OUG 13. Cu ocazia unui interviu acordat ECONOMICA.NET, cunoscutul bancher a povestit care au fost consecinţele acelui gest.

Eu am făcut ceea ce am simţit că merita făcut vizavi de copii mei, familia mea, sentimentul meu faţă de ţară şi atunci nu consider acest fapt un lucru negativ. Imaginea mea, este clar, a fost influenţată pozitiv. Nu trece o săptămână în care nu vine cineva la mine la o recepţie care să imi spună: vreau să vă mulţumesc pentru ceea ce aţi făcut. Şi mi-am dat seama astfel că am creat un impact mult mai mare decât mi-am imaginat. Repercursiuni nu, nu au existat.

Au fost nişte vorbe, în special pe Facebook, dar ce am făcut eu a fost o opţiune personală şi poate o altă persoană cu o altă fire, mai sensibilă, s-ar fi simţit afectată de acele discuţii, mesaje lansate de anumiţi politicieni. Chiar într-o discuţie de săptămâna trecută cu anumiţi investitori au fost întrebări despre asta şi ei au spus că au fost emoţionaţi extrem de pozitiv. Este de fapt un semn că o democraţie începe să funcţioneze. E greu de spus, e încă atât de mult zgomot, atât de multe mesaje, dar eu sunt total confortabil cu ceea ce am făcut„, a spus bancherul pentru Economica.net. Aroganță mai mare?

loading...
To Top