Iohannis, lovitură de la românii din străinătate: Nu are nicio legătură cu Diaspora
Externe

Iohannis, lovitură de la românii din străinătate: Nu are nicio legătură cu Diaspora

După ce au făcut cozi să-l voteze pe Klaus Iohannis, românii din străinătate se simt acum abandonaţi. Potrivit Ziarului Românesc, conducerea Partidului Național Liberal a definitivat și aprobat lista cu candidați pentru diaspora la alegerile generale din acest an, din luna decembrie, dar din păcate oamenii propuşi nu au legătură cu românii din străinătate.

În acest context, nici nu le ştiu problemele şi nici nu îi pot ajuta. Mai mult, nici nu se bucură de sprijinul comunităţilor. Este de aşteptat ca la sfârşitul anului atât Iohannis cât şi partidul Lui să primească o mare lovitură tocmai de la cei care îi susţineau.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, citate de Jurnalul Românesc din Austria, la Senat lista candidaților va fi deschisă de actualul senator Viorel Badea, iar la Camera Deputaților primul pe listă va fi Mihai Voicu.

Voicu trebuia să candideze inițial pentru București, însă a fost mutat după dimisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului.

loading...

Pe lista de deputaţi de diaspora din partea PNL vor candida şi Alexandru Barbăroşie – Rep. Moldova, Marius-Ionel Ioan- Spania, Gabriel Săvulescu, Angela Aramă – supleant, Valentin Făgărăşian – supleant.

La Senat, tot pentru Diaspora, va mai candida din partea PNL:  Mihai Petre Sabailă, Antoniu Robert Nyerjak – supleant şi Camelia Maria Bichiş – supleant.

Unul dintre liberalii care nu s-a regăsit pe listă a comentat, la anunțarea candidaților, potrivit Jurnalul Românesc: „Nu aveam chef să stric banii aiurea cu campania, e lista lui Badea, ar trebui să își asume rezultatele”.

Având în vedere că de anul acesta s-a revenit la listele pentru alegeri, doar primii de pe liste au o șansă să intre în Parlament.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, în data de 7 octombrie 2016, Autorității Electorale Permanente lista integrată a secțiilor de votare propuse spre a fi organizate în străinătate, la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016.Au fost propuse spre înființare în străinătate 417 secții de votare, respectiv cu 111 secții de votare mai multe decât numărul celor înființate în contextul alegerilor parlamentare din 2012 și cu 123 de secții de votare mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2014

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });